-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro direktorius pristabdė teisėsaugos buldozerį – Raimundas Jakutis grįžta į pareigas

Teisėsaugos kaltinimų sulaukęs Šiaulių regionų atliekų tvarkymo centro (ŠRATC) direktorius Raimundas Jakutis gali grįžti į darbą – Šiaulių apygardos teismas nusprendė nepratęsti laikino jo nušalinimo nuo pareigūnų. Tačiau kaltinamųjų suolo R.Jakutis neišvengs.
Sąvartyno šiluma
Asociatyvinė iliustracija: sąvartynas, atliekų tvarkymas / S.Žiūros nuot.

Raimundas Jakutis nuo pareigų laikinai nušalintas buvo beveik dvejus metus. Tačiau Šiaulių apygardos teismas konstatavo, kad nušalinimas negali trukti neribotą laiką, turi būti tikrinamas jo proporcingumas paskirčiai.

„Ikiteisminis tyrimas byloje baigtas, byla su kaltinamuoju aktu perduota teismui. Nėra jokių duomenų, kad R.Jakutis ikiteisminio tyrimo metu būtų atlikęs kokius nors veiksmus, siekdamas paveikti byloje apklausiamus asmenis, ar kokiu nors kitokiu būdu trukdęs ikiteisminiam tyrimui“, – antradienio teismo nutartį BNS citavo teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Atsižvelgęs, kad baudžiamojoje byloje yra 56 liudytojai, joje yra trys kaltinamieji, jos nagrinėjimas gali užsitęsti. Teismas mano, kad pratęsus R.Jakučio nušalinimą nuo pareigų, gali būti pažeistas proporcingumo principas, R.Jakučio konstitucinė teisė į darbą

Nutartis dar gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

Kovo 20 dieną Šaulių prokuratūra bei Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė, kad baigė ir teismui perdavė nagrinėti dar vieną baudžiamąją bylą dėl galimai neskaidrios Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro veiklos.

Minėto centro direktorius R.Jakutis kaltinamas apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu. Tai jau antra baudžiamoji byla šios viešosios įstaigos vadovui.

Pasak prokuratūros pranešimo, STT Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą ir remdamiesi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos specialistų išvada, nustatė, kad dėl neteisėtų ŠRATC direktoriaus veiksmų, įsigyti ir sumontuoti ŠRATC veiklai vykdyti reikalingi kelio užtvarai ir jų veikimą užtikrinantys mechanizmai Auštrakių sąvartyno teritorijoje, nebuvo įforminti apskaitos dokumentuose. Kadangi šios ūkinės operacijos nebuvo įrašytos į ŠRATC buhalterinę apskaitą iš dalies negalima nustatyti ŠRATC turto, įsipareigojimų dydžio už 2011 metus. Dėl to, minėti mechanizmai nuo jų sumontavimo 2011 metais iki šiol nėra eksploatuojami.

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl turto iššvaistymo buvo pareikšti ir minėtus darbus organizavusiam vienos įmonės projektų vadovui, kuris kartu su ŠRATC direktoriumi nuslėpė nuo šios įmonės vadovų daugiau nei 28 tūkstančiais įvertintą sandorį ir taip iššvaistė jam patikėtą turtą. Tačiau įtariamajam pripažinus savo kaltę, atsiprašius įmonės atstovų ir susitarus dėl padarytos žalos atlyginimo, Šiaulių apylinkės teismas šiemet vasario 12 dieną priėmė nutarimą, kuriuo projektų vadovą atleido nuo baudžiamosios atsakomybės ir patvirtino taikos sutartį, pagal kurią jis įsipareigojo įmonei atlyginti padarytą žalą.

Be to, teismas jam skyrė ir baudžiamojo poveikio priemonę – sumokėti 910 litų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Šiemet sausio 8 dieną Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Šiaulių apygardos teismui perdavė kitą baudžiamąją bylą, kurioje, remiantis STT Šiaulių valdybos pareigūnų surinktais įrodymais, ŠRATC direktorius kartu su buvusia šio centro Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadove kaltinami piktnaudžiavimu, netinkamu pareigų atlikimu neskaidriai organizuojant viešuosius pirkimus, dirbtinai ribojant viešųjų pirkimų dalyvių konkurenciją, neracionaliai naudojant įstaigos lėšas. Ši byla nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme.

Šiems ikiteisminiams tyrimams vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, juos atliko STT Šiaulių valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius