-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių sukčius gryninti pinigų eidavo pasipuošęs: motinos skara, akiniai, lakuoti nagai

Sukčius, išgryninęs beveik 10 tūkstančių joniškietės eurų, lauks teismo verdikto. Šiaulių apylinkės teisme artimiausiu metu bus nagrinėjama byla, kurioje sukčiavimu kaltinamas net 34 kartus už įvairius nusikaltimus baustas ir teistas šiaulietis R.V.
Manikiūras
Asociatyvi iliustracija: manikiūras / Vida Press nuotr.

Tyrimo metu nustatyta, kad vienas iš nusikaltimo organizatorių paklausė R.V., ar jis žino, iš kur galėtų gauti pasirinkto banko sąskaitą, kad į ją galėtų pervesti nusikalstamu būdu gautus vienos joniškietės pinigus.

Kaltinamajam recidyvistui pavyko per bendrininką surasti Panevėžyje gyvenančią moterį, kuri sutiko pasakyti savo banko sąskaitos prisijungimo duomenis ir atiduoti mokėjimo kortelę. Moteris pagalvojo, kad neturi, ko prarasti – jos banko sąskaita buvo tuščia, o pinigų užsidirbti jai reikėjo.

Pirmą kartą pasiimti banko kortelės nepavyko, nes į moters, iš kurios turėjo pasiimti kortelę, namus kaip tik tuo metu buvo atvykusi policija dėl visai kitos galimos nusikalstamos veikos.

Kortelę pavyko atiduoti antrą kartą. Susitikimo pradžioje moteris pati išgrynino pervestus 800 eurų ir kortelę su grynaisiais atidavė R.V., iš kurių 600 eurų jis parvežė nusikaltimo organizatoriui į Šiaulius, o 200 eurų už pinigų išgryninimą atidavė merginai.

Vėliau tas pats organizatorius jo paprašė išgryninti dar daugiau pinigų, tik kitomis dienomis ir persirengus, kad jo niekas neatpažintų. Iš buvusių mamos namų Šiauliuose jis pasiėmė skarą, akinius, nusilakavo nagus, užsidėjo moterišką laikrodį ir taip „tapęs“ moterimi kelis vakarus grynindavo pinigus. Už šias „paslaugas“ kaltinamasis iš nusikaltimo organizatoriaus gavo 500 eurų.

Iš motinos namų Šiauliuose jis pasiėmė skarą, akinius, nusilakavo nagus, užsidėjo moterišką laikrodį ir taip „tapęs“ moterimi kelis vakarus grynindavo pinigus.

Tyrimo metu surinkti duomenys, kad iš nukentėjusios joniškietės sąskaitos nusikalstamu būdu į panevėžietės sąskaitą buvo pervesta ir išgryninta beveik 10 tūkstančių eurų.

Dar du šio nusikaltimo bendrininkai jau laukia nuosprendžio teisme, rašoma Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus (Šiauliuose) vyriausiosios specialistės Gabrielės Gendvilaitės penktadienį paviešintame pranešime.

Visiems trims kaltinamiesiems už sukčiavimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Ikiteisminiam tyrimui dėl recidyvisto naujų nusikaltimų vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūra, o tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius