Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių teismas dėl dokumentų klastojimo kaltais pripažino policininką ir ūkininką

Antradienį Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Pakruojo rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulis S.J. (gim. 1964 m.) buvo kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba, dokumento suklastojimu, ar suklastoto dokumento panaudojimu arba jo realizavimu, o ūkininkas Z.P. (gim.1967 m.) buvo kaltinamas dokumento suklastojimu, jo panaudojimu ar realizavimu. Vyrai pripažinti kaltais.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime, nusikaltimas padarytas 2012 metų spalio 2 dieną Pakruojo rajone, Kauksnujų kaime. Bylos duomenimis, tą dieną, apie 22 val., ūkininkas, vairuodamas „Audi Q7“, minėtoje gyvenvietėje važiavo 127 kilometrų per valandą greičiu, jį viršydamas 76 kilometrais.

Mėgindamas išvengti atsakomybės Z.P. policijos patruliui S.J. pateikė ne savo, o kito, pažįstamo asmens duomenis, pareigūnui leidus, protokole pasirašė už kitą asmenį.

Policininkas, kuris šiuo metu nuo pareigų yra nušalintas, savo kaltę neigia, ūkininkas kaltu prisipažino, dėl padaryto nusikaltimo gailėjosi.

Išnagrinėjęs šią bylą, teismas konstatavo, kad vyrų kaltė įrodyta liudininkų, kaltinamųjų parodymais, kita bylos medžiaga. Už padarytą nusikaltimą policininkui S.J. skirta 30 MGL (3 tūkst. 900 litų) bauda, Z.P. pagal laidavimą teismas nuo baudžiamosios atsakomybės atleido, baudžiamoji byla jam nutraukta.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius