Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių teisme – medžiotojų namelio sprogdinimo byla: granatų pasvaidė kariai?

Medžiotojų namelio sprogdinimo byloje apklausiami liudytojai, praneša Šiaulių apygardos teismas. Nuo kaltinimų šioje byloje ginasi (ir juos neigia) du jauni vyrai – profesinės karo tarnybos karys ir buvęs kariškis.
Granata
Granatos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaulių apygardos teismas tęsia baudžiamosios bylos, kurioje 25-erių ir 27-erių metų šiauliečiai kaltinami neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis, turto sunaikinimu ar sugadinimu, nagrinėjimą.

Bylos duomenimis, 2018 m. gruodį, vėlai vakare, vienoje Šiaulių rajone esančioje miško apsuptoje poilsiavietėje per sprogimą buvo apgadintas medžiotojų būreliui priklausantis namelis – rasti išdaužyti langai, suskilinėjusios durys, ant grindų ir suolų mėtėsi šukės. Medžiotojai taip pat teigė, jog buvo pažeistas namelio stogas. Tačiau į policiją jie nesikreipė, nes nesitikėjo, jog kaltininkai bus surasti.

Lietuvos kariuomenės dalinyje Radviliškyje atlikus sprogstamųjų medžiagų ir šaudmenų neeilinę inventorizaciją paaiškėjo, kad trūksta 4 rankinių granatų.

Po kelių mėnesių nuo minėto sprogimo Lietuvos kariuomenės dalinyje Radviliškyje atlikus sprogstamųjų medžiagų ir šaudmenų neeilinę inventorizaciją paaiškėjo, kad trūksta 4 vnt. rankinių granatų. Pradėję ikiteisminį tyrimą Lietuvos kariuomenės karo policijos pareigūnai netrukus nustatė įtariamuosius – profesinės karo tarnybos karį ir buvusį kariškį. Bylos duomenimis, minėtą 2018-ųjų vakarą kaltinamieji Martynas Bekeris ir Aivaras Stugys su draugais nuvažiavo prie medžiotojų namelio ir priešininko gyvosios jėgos bei objektų žalojimui skirtą puolamąją rankinę granatą įmetė į namelį. Nugriaudėjęs sprogimas apgadino statinį.

Procese apklausiami liudytojai, kiti proceso dalyviai. Suderinti kiti numatyti teismo posėdžiai.

Teisiamajame posėdyje, teismas pagarsino bylos medžiagą, anksčiau duotų liudytojų parodymus, apklausė ekspertą.

Byloje yra pareikštas medžiotojų būrelio civilinis ieškinys – 2310 eurų.

Kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta.

Byloje paskelbta pertrauka. Į kitą teismo posėdį toliau šaukiami liudytojai, civilinės ieškovės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius