Šiauliuose apiplėšto vaikų klubo vadovas įtariamųjų ieško tarp savų

Šiauliuose apiplėštas vaikų ir jaunimo klubas "Tarp savų". Išnešti vertingi muzikos instrumentai ir kompiuterinė technika. Klubo vadovas Ramūnas Snarskis mano, kad vagystę galėjo įvykdyti vienas iš buvusių klubo lankytojų. Šiame klube dažniausiai renkasi jaunuoliai, ištraukti iš gatvės gyvenimo.
A.Makejevo gitara
A.Makejevo gitara / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vasario 24 dieną apie pietus Šiauliuose, nupjovus Vaikų ir jaunimo klubo "Tarp savų" durų kabamąsias spynas, iš patalpų pavogtos dvi gitaros, du stacionarūs kompiuteriai, skystųjų kristalų monitorius LG ir modemas. Turtinė žala gali siekti per 3,5 tūkstančio litų. Vagis, kaip įtariama, galėjo būti kadaise šį klubą lankęs vaikinas.

Klubo "Tarp savų" vadovas Ramūnas Snarskis įsitikinęs, kad vagišiai, savaitgalį įsibrovę ir pagrobe vertingiausius daiktus, tiksliai žinojo, ko ieško. "Jie žinojo viską. Sujaukė patalpą tik dėl akių. Paėmė dvi nepigias gitaras, kurios su dėklais kainuoja po 900 litų. Kompiuterius, monitorių, interneto modemą ir kitus vertingesnius daiktus. Nuostolis greičiausiai viršis 3,5 tūkstančio litų."

Klubo vadovas mano, kad jaunuolis per renginį "apsižiūrėjo", o savaitgalį ėmėsi juodo darbo.

Policijos spėjimu, vagišiai buvo dviese. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ieškomi įtariamieji ir dingusieji daiktai.

R.Snarskis pasakojo, kad penktadienį klube vyko didelis renginys. Tame renginyje dalyvavo ir galimas įtariamasis. Klubo vadovas mano, kad jaunuolis per renginį "apsižiūrėjo", o savaitgalį ėmėsi juodo darbo.

Klubas "Tarp savų" jau daugelį metų vykdo kilnią misiją - čia veiklos randa nemažai jaunuolių, kuriuos buvo įtraukęs gatvės gyvenimas. Nemažai jaunuolių čia yra ir iš nedarnių ar asocialių šeimų. R.Snarskis paskaičiavo, kad dabar klube nuolat lankosi 18 jaunuolių. "Ateina ir daugiau - nė vieno neišvarome", - kalbėjo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius