Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose baigtas tyrimas dėl tyčinio nužudymo

Šiaulių apygardos prokuratūros pirmojo skyriaus vyr. prokuroras E. Armalas Šiaulių apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu, kuriame du Šiaulių miesto gyventojai kaltinami tyčia nužudę savo draugą.
Byla
Byla / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Tyrimas

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, po Šiaulių apskrities VPK pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo nustatyta, kad dvidešimtmečiai A.B. ir E.Z. išgertuvių metu, sodų bendrijoje „Žalgiris“ esančiame namelyje, sausio 26 d. vėlų vakarą kilusio konflikto metu, dėl tariamos skolos, kurią turėjo grąžinti vienas iš kaltinamųjų, žiauriai sumušė savo draugą 21 m. L.S., kuris nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė.

Tyrėjai nustatė, kad kaltinamieji mušė nukentėjusįjį kumščiais, kojomis, o išsekus jų jėgoms buvo mušama sodo namelyje rasta kėde. Kėdei  subyrėjus į šipulius, L.S. toliau buvo mušamas kėdes koja. Specialisto išvadoje nurodyta, kad nukentėjusiajam viso buvo suduota beveik septyniasdešimt smūgių.

Po to kaltinamieji nusprendė iškviesti greitąją pagalbą, tačiau neturėdami galimybių paskambinti telefonu nuėjo iki degalinės, kur išsikvietė taksi. Taksi vairuotojui atsisakius vežti tokios sunkios būklės nukentėjusįjį buvo iškviesta greitoji pagalba. Jai atvykus jaunuoliai teigė, kad draugas buvo išėjęs pirkti degtinės ir jie jį jau rado tokios būklės lauke.

Anot prokuroro E. Armalo ikiteisminio tyrimo metu siekiant išsiaiškinti nusikaltimo aplinkybes bei kaltus asmenis tyrėjams teko pasinaudoti pakankamai retai praktikoje naudojamą poligrafu (melo detektoriumi).

Kaltinamųjų sunkinanti aplinkybė yra ta, kad jie padarė nusikalstamą veiką būdami apsvaigę nuo alkoholio.

Baudžiamasis įstatymas už tyčinį nužudymą numato baudžiamąją atsakomybę – laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius