-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose „eksprincui“ V.Baranauskui tenka bylinėtis dėl kyšio medikams

Šiaulių apylinkės teisme įvyko posėdis, tačiau baudžiamoji byla dėl medikų papirkimo nepradėta nagrinėti iš esmės – nesusirinko visi kaltinamieji. Ši byla pasižymi gana nedidelėmis kyšių sumomis, kurios neviršija ir 20 eurų. Be to, vienas kaltinamųjų kyšio davėjų – buvęs Šiaulių „Princų“ grupuotės vienas lyderių Vladas Baranauskas.
Suėmimas Šiaulių apylinkės teisme
Suėmimas Šiaulių apylinkės teisme / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šioje byloje yra net keletas kaltinamųjų. Vienas jų – gydytojas neurologas ir Radviliškio rajono tarybos narys Kęstutis Dainius. Jį lydėjo advokatas Adomas Liutvinskas, kuris Radviliškio politikams jau yra žinomas – advokatavo rajono merui Antanui Čepononiui.

Byloje figūruoja nedidelės sumos. Visos jos neviršija 20 eurų. Vienas iš epizodų, kai UAB „Pirmoji viltis“ dirbančiam K.Dainiui už medicininę konsultaciją buvo duotas nenustatyta pinigų suma, bet ne didesnė kaip 20 eurų.

Kitas atvejis – panašus. Gydytojas paėmė savo naudai 20 eurų už medicininę konsultaciją. Šioje situacijoje pinigų davėjas netapo kaltinamuoju. K.Dainius per posėdį pareiškė, kad savo nusikalstamos veikos nepripažįsta.

„Eksprincas“ 61-erių V.Baranauskas kaltinamas davęs kyšį toje pačioje bendrovėje, tačiau jau kitam gydytojui. Incidentas nutiko taip pat prieš porą metų.

V.Baranauskas kaltinamas tuo, kad kyšį davė už laikiną nedarbingumo pažymėjimą ir dokumentų, reikalingų darbingumo ir neįgalumo nustatymo komisijai, paruošimą.

Daroma prielaida, kad tais pačiais 2017 metais nedarbingumo pažymėjimas V.Baranauskui galėjo praversti kaip pasiteisinimas, jog neatvyko į kai kuriuos kitų bylų posėdžius. Teismas aiškinsis ir šiuos aspektus, tačiau V.Baranauskas savo kaltės nepripažįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius