Šiauliuose įkliuvo prie vairo girtas sėdęs ir jau pasižymėjęs kelių gaidelis

Sekmadienį rytą Šiauliuose surengtas reidas. Šįkart policijos pareigūnai dirbo ne itin judriose miesto gatvėse. Tokios gatvės mėgiamos vairuotojų, kurie stengiasi išvengti susidūrimo su policija.
Reido akimirkos
Reido akimirkos / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Kanapių gatvėje dirbęs ekipažas apie 9 valandą sustabdė automobilį „Subaru Forester“. Pareigūnai iš tolo pastebėjo, kad vairuotojas nesegi saugos diržo. Paaiškėjo, kad tai įsisenėjęs vairuotojo įprotis. Už šį pažeidimą jis jau daug kartų baustas, paskutinį kartą – šių metų kovą. Tačiau nuolatinis policijos dėmesys vyriškio įpročių nekeičia. Šįkart jis turės susimokėti 70 eurų baudą.

Netrukus pareigūnai sustabdė „Opel“ markės automobilį. Paprašytas pateikti dokumentus, vairuotojas surinko ne visus, kuriuos privalo turėti. Transporto priemonė neturėjo galiojančios techninės apžiūros. Vyriškiui teko luktelti, kol bus surašytas protokolas. Vyras prisipažino, kad dėl susidūrimo su policija turės dar vieną nemalonumą – vėluos į darbą.

Daugumai sustabdytų vairuotojų teko tikrintis blaivumą. Kai kurie asmenys pareigūnams iš karto siūlė negaišti laiko, matuoklis vis tiek esą parodys nulius. Vienas vairuotojas pūsdamas į matuoklį atrodė sunerimęs ir tik įsitikinęs, kad yra visiškai blaivus, lengviau atsikvėpė ir prisipažino šeštadienį vakare šiek tiek vartojęs alkoholinių gėrimų.

Per reidą įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas. Dubijos-Daukanto gatvių sankryžoje budėjęs ekipažas apie 11 valandą sustabdė miniveną „Renault“. Kad vairuotojas gali būti neblaivus, pareigūnams įtarimų kilo artėjantį automobilį stebint pro žiūronus. Spėjimas pasitvirtino: automobilyje sklido alkoholio kvapas, o matuoklis vairuotojo kraujyje aptiko 1,52 promilės alkoholio.

Pareigūnai atsižvelgė į galimą nedidelę paklaidą, todėl vyras bus baudžiamas už lengvą girtumą. Vyras neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir galiojančio draudimo. Iš pradžių asmuo teigė vairuotojo pažymėjimą palikęs namuose, tačiau paaiškėjo, kad jį vyras prarado dar 2004 metais, kai pasišalino iš eismo įvykio. Po ketverių metų vyras ignoravo medicininę komisiją, todėl pažymėjimo neatsiėmė.

Per reidą pareigūnai surašė 3 protokolus vairuotojams, kurie neturėjo draudimo, 3 asmenys važiavo be techninės automobilio apžiūros. Nubaustas ir vienas pėsčiasis, kuris kelią kirto degant raudonam šviesoforo signalui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius