-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 09 /14:17

Šiauliuose nufilmuota, kaip merginos be gailesčio talžo joms neįtikusią nepilnametę

„Klaupies! Normaliai klaupies!“ – aukai nurodinėja jos budelės. Vaizdo įrašuose, plintančiuose socialiniuose tinkluose, užfiksuoti smurtiniai išpuoliai prieš vieną merginą. Egzekucijos seansai vyko viešose vietose. Gavusi medžiagą iš 15min, policija iškart ėmėsi tyrimo. Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba nurodė filmuotų vaizdų neviešinti.
siauliuose-uzfiksuotas-mergaites-zeminimas-ir-sumusimas
Smurtas

Pagal tai, kas nufilmuota, sunku suprasti visą kontekstą, tačiau esmė aiški: agresorės (viena iš jų – akivaizdi lyderė) keršija ir reikalauja už kažką atsiprašymo. Žodžių su keiksmais atakas lydi ir fizinis smurtas. Vienas epizodas – itin žiaurus: nukentėjusioji talžoma lyg bušido ringe.

Apie viešumoje platinamą medžiagą redakciją informavo 15min skaitytojai.

Jie nurodė, kad veiksmas vyko Šiauliuose, tiek pagrindinės įtariamosios smurtautojos, tiek aukos pavardės yra žinomos. Kada tiksliai tai buvo filmuota, kol kas neaišku.

Iš Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistų 15min pirmadienį sužinojo, kad iki šiol pareigūnai apie šį atvejį nežinojo. Dabar policija nedelsdama ėmėsi tyrimo.

„Vaizdo medžiaga perduota Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnams, jie patikslins incidente dalyvaujančių merginų duomenis ir imsis įstatymu reglamentuotų priemonių jų elgesiui įvertinti bei patraukti atsakomybėn“, – Šiaulių apskrities policija informavo redakciją.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba 15min popietę pranešė, kad šios filmuotos medžiagos publikavimas pažeistų Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą – įrašu gali disponuoti tik policija. 15min redakcija, atsižvelgdama į šį tarnybos raštą, įrašą pašalino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius