-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose nuteistas iš senučių pinigus išviliojęs Andrius Kvederis

Trečiadienį Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį tris kartus teistam 27 metų šiauliečiui Andriui Kvederiui, kuris buvo kaltinamas dėl sukčiavimo. Kartu su nenustatytais asmenimis iš penkių garbaus amžiaus senučių iš viso jis išviliojo 20 600 litų.
Senas telefonas
Senas telefonas / 123RF.com nuotr.

Teismas nustatė, kad Andrius Kvederis kartu su bendrininkais apgaudinėjo senutes pagal panašų scenarijų. Nenustatytas asmuo paskambindavo į fiksuoto ryšio telefoną ir pranešdavo, kad nukentėjusiosios anūkė, virsdama nuo laiptų arba šiaip griūdama, sužalojo mergaitę už kurios gydymą reikia sumokėti. Skambinęs asmuo tvirtindavo, kad sumokėjus pinigus anūkė išvengs bausmės. A.Kvederis ateidavo paimti pinigų.

Viena nukentėjusiųjų bylos pabaigos nesulaukė, nes mirė.  Iš senučių buvo išviliotos įvairios sumos – nuo 600 Lt iki 11000 Lt.   

Teismas nustatė, kad nuo 2013 m. pabaigos iki šių metų gegužės pradžios buvo apgautos 5 senutės, kurių amžius – nuo 80 m. iki 89 m. Viena nukentėjusiųjų bylos pabaigos nesulaukė, nes mirė.  Iš senučių buvo išviliotos įvairios sumos – nuo 600 Lt iki 11 000 Lt.   

Nijolė Damulė, Šiaulių apylinkės teismo atstovė ryšiams su žiniasklaida ir visuomene, trečiadienį informavo, kad teismas, vadovaudamasis paaiškinimais, liudytojų parodymais ir kita bylos medžiaga, konstatavo, kad buvo įvykdyti 5 nusikaltimai. Per posėdį teisiamasis prisipažino, kad įvykdė tik du nusikaltimus – paėmė 600 Lt ir 1000 Lt.

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį. A.Kvederiui skirta 1 m. 10 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Civilinį ieškinį buvo pareiškusi tik viena nukentėjusioji. A.Kvederis nukentėjusiajai turės sumokėti 11 000 Lt turtinės žalos ir 1000 Lt neturtinės žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius