Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiauliuose regbio rugtynės virto muštynėmis – koja išmušti du dantys, lūžo žandikaulis

Šiaulių policija praneša, kad per regbio rungtynes vienas sportininkas nesuvaldė emocijų ir koja tyčia spyrė priešininkui į veidą.
Šiaulių derbis: „Vairas-Kalvis“ – „Baltrex-Šiauliai“
Regbis. / nuotr. Vitos Jevtušenkienės
Temos: 2 Regbis Smurtas

Balandžio 14 dieną 17.00 val. Šiauliuose, Pročiūnų gatvėje, regbio rungtynių metu komandos žaidėjas, gimęs 1992 m., tyčia kojos smūgiu į veidą sužalojo kitos komandos žaidėją, gimusį 1990 m.

Nukentėjusysis dėl žandikaulio ir dviejų dantų lūžimo po medikų apžiūros Respublikinėje Šiaulių ligoninėje išvyko į Kauno klinikas. Pareiškimas gautas 2018-04-17.

Incidentas nutiko šeštadienį, amžinų varžovų dvikovoje Lietuvos regbio federacijos (LRF) taurės varžybose. „Vairas-Kalvis“ nugalėjo „Baltrex-Šiaulių“ ekipą. Būtent nugalėtojų komandos atstovasd sužalojo „Baltrex-Šiaulių“ sportininką.

„Baltrex-Šiaulių“ treneris ir klubo direktorius Edmundas Ščavinskas teigia, kad varžybų metu teisėjas yra užfiksavęs tyčinį smūgį į veidą sportininkui.

„Nukentėjusysis parašė pareiškimą dėl jam padarytos žalos sveikatai. Gydymui susidaro nemenka pinigų suma. Per mano karjerą tokių situacijų nėra pasitaikę. Regbis yra kontaktinė sporto šaka, tačiau joje reikia žaisti regbį, o ne mutynes. Yra teisėjo parodymai, yra filmuotos medžiagos.

Manau, kad tai turėtų būti pamoka visam regbiui. Pasaulyje skiriama daug dėmesio visų sporto šakų saugumui. Tokios situacijos nenorėtų jokia sporto šaka. Manau, kad Lietuvos regbio federacija turės nuspręsti, kokia nuobauda yra tinkama klubui ir žaidėjui“, – kalbėjo treneris.

Rytis Davidovičius, Lietuvos regbio federacijos prezidentas, komentavo, kad netrukus bus sudaryta nepriklausoma komisija, kurios nariai nebus susiję nė su viena žaidusių komandų.

Sauliaus Čirbos nuotr./Rytis Davidovičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Rytis Davidovičius

„Bus apklaustos abi pusės. Aiškinsimės, ar veiksmas atliktas tyčia. Tai esminis klausimas. Mano žiniomis, nebuvo filmuota. Bandysime pasiremti liudininkų pasakymais. kita vertinga. Įvykis labai rimtas.

Jei bus išaiškinta, kad veiksmas padarytas tyčia, žaidėjo laukia griežčiausios sankcijos. Norime ir teisininkų išvadų – reikia išsiaiškinti, ar atsakomybę neša ir žaidėjo klubas. Kol kas apie tai negalvojame, nes dar nėra ištirta, ar veiksmas yra tyčinis“, – komentavo regbio federacijos prezidentas, vėliau pranešęs, kad viena kamera įvykį užfiksavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius