Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose sulaikyta grupuotė narkotikų gabenimui naudojo „gyvus konteinerius“ iš visos Lietuvos

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų atliktos operacijos metu buvo sulaikyti trys asmenys, kurie įtariami veikę organizuotoje grupėje ir savo nusikalstamiems tikslams įgyvendinti naudodavę žmones kaip konteinerius narkotikams gabenti.
Antrankiai
Asociatyvinė nuotr. Sulaikymas / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Du iš jų – trisdešimtmetis ir 23 metų šiauliečiai, buvo sulaikyti per kratą gegužėa 25-ąją Šiauliuose, trečiąjį – 39 metų vyrą, kriminalistai sulaikė Panevėžyje.

Kratų metu buvo rastos ir paimtos neteisėtai laikomos narkotinės medžiagos, ginklas bei šaudmenys, neperšaunamos liemenės, pinigai, kurie yra galimai gauti iš vykdytos nusikalstamos veiklos, taip pat kiti daiktai, turintys reikšmės ikiteisminiam tyrimui.

Sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl labai sunkių nusikaltimų – prekybos žmonėmis ir labai didelio kiekio narkotinių medžiagų gabenimo. Teismas sankcionavo jų suėmimą trims mėnesiams. 

VIDEO: Nutraukta narkotikų gabenimo grandinė

Turimais duomenimis šie Šiauliuose ir Panevėžyje veikę asmenys galimai organizavo labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimą, laikymą ir gabenimą iš Pietų Amerikos į Europą bei platinimą pačioje Europoje. Kvaišalai dažnai buvo gabenami „gyvuose konteineriuose“ – specialiai užverbuotų žmonių skrandžiuose. Užsienio šalyse iš tokių užverbuotų asmenų, organizatorių nurodymu gabenusių labai didelius kiekius narkotinių medžiagų, policijos pareigūnai paėmė apie 2,5 kg kokaino.

Žmonių, kurie sutiktų tokiu būdu gabenti narkotikus, šiauliečiai ieškojo įvairiuose Lietuvos miestuose. Dažniausiai į jų akiratį patekdavo nepritekliuje gyvenantys, socialiai pažeidžiami asmenys, kurie buvo viliojami dideliu uždarbiu.

Viena iš tokių ir moteris, kuri šiam žingsniui ryžosi norėdama apmokėti advokato teikiamas paslaugas jos sūnui. Kai išsigandę užverbuotieji nutardavo pasitraukti iš „žaidimo“, prieš juos būdavo naudojami grasinimai ir net smurtas.

Organizatoriai bei jų bendrininkai taip pat patys sekė, kaip užverbuoti asmenys vykdo nusikalstamą veiką, kontroliavo narkotinių medžiagų įgijimo, laikymo ir gabenimo procesą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius