-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose tėvo ieškojęs baltarusis atsidūrė areštinėje

Šiauliuose su dokumentų klastotėmis įkliuvo baltarusis, kuris tikėjosi Lietuvoje rasti savo tėvą. Šeštadienį prieš vidurnaktį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Zoknių užkardos budėtoją, kad Šiauliuose sulaikytas ir į komisariatą pristatytas užsienietis. Jis prisistatė 40-mečiu Baltarusijos piliečiu.
Areštinė
Areštinė. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Vyras teigė neturįs jokio asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, suteikiančio teisę atvykti ir būti Lietuvoje.

Atlikus asmens apžiūrą ir patikrinus daiktus, aptikti kito asmens vardu išduoti dokumentai – Lenkijos vairuotojo pažymėjimas, dvi Švedijos asmens tapatybės kortelės, kurie, įtariama, yra suklastoti.

Apie pirmą valandą nakties VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus Šiaulių poskyrio pareigūnai pasiėmė baltarusį iš Šiaulių policininkų.

Apklausos metu vyras pasieniečiams papasakojo, kad kurį laiką nelegaliai gyveno ir dirbo Švedijoje. Į Lietuvą atvykti paskatino viename socialiniame tinklapyje jį susiradusi teta, papasakojusi apie neva Šiauliuose gyvenantį jo tėvą.

Šeštadienį vyras esą susitiko su tariamu tėvu, kartu išlenkė kelias taureles ir pasidalino gyvenimo istorijomis. Tačiau lietuviui kilo abejonių dėl pasakojimo tikroviškumo, todėl jis baltarusio paprašė parodyti nors kokį asmens dokumentą. Tikru vardu išduoto asmens dokumento „sūnus“ parodyti negalėjo. Jis, kaip vėliau paaiškėjo, turėjo tik klastotes. Garbaus amžiaus vyriškis nieko nelaukęs iškvietė policijos pareigūnus.

Po apklausos baltarusį VSAT pareigūnai uždarė į areštinę.

Pasieniečiai, patikrinę duomenų bazes, išsiaiškino, kad šis vyras 2009-ųjų gegužę buvo gavęs teisės į Lietuvos Respublikos pilietybės atstatymą pažymėjimą, tačiau dėl nežinomų priežasčių būtinų procedūrų neatliko.

Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes ir dėl klastočių atlieka ikiteisminį tyrimą. Dėl disponavimo suklastotais dokumentais baltarusiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius