-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 06 /17:28

Šiauliuose trims mėnesiams suimtos rumunės, įtariamos papuošalų vagyste už 24 tūkst. eurų

Šiaulių apylinkės teisme sulaikytos dvi Rumunijos pilietės, kurios įtariamos apvogusios Šiauliuose juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Nuostolis siekia 24 tūkstančius eurų. Vienas vagystėje dalyvavęs vyras dar ieškomas.
Šiauliuose teisiami aukso parduotuvę apiplėšę romai
Šiauliuose teisiami aukso parduotuvę apiplėšę romai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Įtariamieji buvo sulaikyti po to, kai „Ozo“ prekybos centre apsaugininkas pastebėjo įtartinus asmenis. Jis pranešė apie juos policijai.

Sulaikytos 27-erių Angela Munteanu ir 45-erių Onita Rostas. Abi jos – Rumunijos pilietės. Taip pat ieškomas Roman Rostas – vyras, kuris vagystės metu pardavėjoms kalbėjo angliškai.

„Grafaitės svetainėje“ R.Rostas buvo pateikęs savo asmens dokumentą.

Minėtieji Rumunijos piliečiai nusikaltimo dieną buvo apsistoję šalia Šiaulių – Ginkūnuose esančioje „Grafaitės svetainėje“. Ten R.Rostas buvo pateikęs savo asmens dokumentą.

Prokuroras prašo griežčiausios kardomosios priemonės – sulaikytąsias suimti trims mėnesiams, nes jos gali bandyti pabėgti iš šalies ir slėptis nuo teisingumo.

Teismas motyvuodamas tuo, sulaikytosios neturi ryšių su Lietuva ir yra įtariamos sunkaus tyčinio nusikaltimo nuosavybei padarymu, priėmė nutartį skirti įtariamosioms kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. 

Teismo koridoriuose sulaikytos romų tautybės moterys kalbėjo sava kalba. Posėdžiai vyko su dviem vertėjais, verčiančiais iš rumunų ir anglų kalbų. Vienos sulaikytosios veidas – sumuštas.

Nemačiomis pavogė brangenybių už 24 tūkst. eurų

Vasario 11 dieną apie 11 val. 30 min. Šiauliuose, Vilniaus gatvėje, iš juvelyrinės parduotuvės, trys asmenys (dvi moterys ir vyras), pavogė 19 vnt. įvairių juvelyrinių dirbinių. Nuostolis – apie 24 tūkst eurų.

Atvykėliai nuėjo į parduotuvę. Su pardavėjomis netaisyklinga anglų kalba bendravo vyras, o su kartu atėjusiomis moterimis jis šnekėjo nesuprantama kalba.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Angela Munteanu
Alvydo Januševičiaus nuotr./Angela Munteanu

Jie parduotuvėje išsirinko 19 įvairių juvelyrinių gaminių (aukso grandinėlių, žiedų ir kt.) ir pardavėjos paprašė juos sudėti į užspaudžiamus celofaninius maišelius.

VIDEO: Apvogta juvelyrinė parduotuvė Šiauliuose

Pirkinių pakavimo metu pirkėjai prašė pakeisti tai vieną, tai kitą gaminį, dirbinius perdėliojo iš maišelio į maišelį. Kai viskas jau buvo supakuota, pirkėjai parodė didelį kiekį pinigų (manoma, Anglijos svarų).

Vėliau jie išėjo iš parduotuvės ir negrįžo. Tuomet pardavėjos pasigedo kai kurių brangių papuošalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius