Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sieną pažeidę vietnamiečiai ir čečėnai buvo susekti iš sraigtasparnio

Švenčionių rajone aptikę iš Baltarusijos einančius pėdsakus, pasieniečiai pažeidėjų paieškai panaudojo savo sraigtasparnį. Jo pilotai iš oro užfiksavo miško brūzgynuose pasislėpusių asmenų grupę. Sulaikyti du čečėnai ir šeši, įtariama, vietnamiečiai.
Sraigtasparnio avarijos pratybos
Sraigtasparnis. Asociatyvinė nuotr. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnai Švenčionių rajono Gelednės kaimo prieigose aptiko grupės asmenų pėdsakus. Jie vedė iš Baltarusijos per sienos liniją ir per Lietuvos pusėje įrengtą kontrolinę pėdsakų juostą, skelbia VSAT.

Pažeidėjų paieškai iškart buvo mestos papildomos Ignalinos rinktinės pajėgos, kinologai su šunimis bei pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter“. Jo pilotai termovizorine įranga iš oro pradėjo tikrinti tankų aplinkinėse vietovėse augantį Daumilų mišką.

Netrukus jie miško brūzgynuose užfiksavo šilumos šaltinį. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – apie 5 kilometrus. Per medžių tankmę iš viršaus nesimatė, kas skleidžia šią šilumą ir slepiasi ant žemės, tačiau pilotai iškart įtarė, kad tai gali būti sienos pažeidėjai. Informacija buvo perduota ant žemės dirbusiems VSAT pareigūnams. Ore pakibusio sraigtasparnio įgula radijo ryšiu vis tikslino šilumos šaltinio vietą, kol Ignalinos rinktinės kriminalistai ir Švenčionių užkardos pasieniečiai brūzgynuose aptiko aštuonis besislepiančius asmenis.

Sulaikymo metu šie nesipriešino. Pažeidėjai turėjo po kuprinę, kuriose buvo jų asmeniniai daiktai. Įtariama, kad dokumentų neturėję šeši sulaikytieji, tarp kurių buvo dvi moterys, yra Vietnamo piliečiai. Dar du vyrai turėjo čečėnų tautybės Rusijos piliečiams, 30-ies ir 32-ejų, išduotus pasus.

Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Antradienį priešpiet šiame VSAT padalinyje tebevyko visų aštuonių sulaikytųjų apklausos.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 221 nelegaliai į Lietuvą patekusį vietnamietį.

VIDEO: Sieną pažeidusius vietnamiečius ir čečėnus VSAT pareigūnai susekė iš sraigtasparnio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius