Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sienos pažeidimu įtariamo vilniečio melą demaskavo pasieniečių šuo

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė vilnietį, kuris, įtariama, iš Baltarusijos bandė atgabenti cigarečių krovinį ir sprukdamas nuo šios šalies pareigūnų pažeidė sieną su Lietuva.
Tarnybinis pasieniečių šuo
Tarnybinis pasieniečių šuo / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai gavo informacijos, kad Baltarusijos Smorgonių pasienio grupės pareigūnai savo šalies teritorijoje pastebėjo įtartiną asmenį, gabenusį cigaretes. Pranešta, kad jis spruko nuo Baltarusijos pareigūnų ir, įtariama, neleistinoje vietoje kirto sieną į Lietuvos pusę Šalčininkų rajono Turgelių kaimo ribose.

Šioje vietoje iškart atsirado Padvarionių užkardos patruliai su tarnybiniu šunimi.

Netoli  sienos VSAT pareigūnai pastebėjo įtartiną vyrą purvinais drabužiais. Pasieniečių sulaikomas jis nesipriešino. Nustatyta, kad tai – 22 metų Vilniaus gyventojas.

Paklaustas apie pažeidimą sulaikytasis neigė nelegaliai kirtęs valstybės sieną iš Baltarusijos.

Įtariamojo melą demaskavo keturkojis pasieniečių pėdsekys – tarnybinis šuo nuo valstybės sienos pažeidimo vietos, kur buvo aptikti pėdsakai, VSAT pareigūnus atvedė tiesiai prie sulaikytojo.

Vilnietį pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius