-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Signataras Saulius Pečeliūnas sekmadienį sukėlė avariją, per kurią sužalota 18-metė keleivė

Sekmadienį apie pietus Raseinių rajone buvusio Seimo nario, Nepriklausomybės akto signataro vairuojamas automobilis susidūrė su kita transporto priemone, kurios keleivė dėl patirtos galvos traumos gydoma Kauno klinikose.
„Renault“ įvykio vietoje
„Renault“ įvykio vietoje / 15min.lt nuotr.

„Praktiškai kaltas“, – taip kalbėdamas su 15min.lt savo vaidmenį šio sekmadienio avarijoje įvardijo buvęs Seimo narys, konservatorius, Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo akto signataras Saulius Pečeliūnas (gim. 1956 m).

Jo vairuojamas automobilis „Toyota Avensis“ po vidurdienio Raseinių rajone susidūrė su „Renault Megane Scenic“.

Po avarijos medikų pagalbos prireikė 18-metei „Renault“ keleivei. Iš pradžių mergina nuvežta į Raseinių ligoninę, gydytojai susiuvo jos prakirstą antakį. Tačiau, prasidėjus vėmimui, įtartas galvos smegenų sukrėtimas – dėl šios rimtesnės traumos nukentėjusioji skubiai pervežta į Kauno klinikas.

„Tie geležai sulinko, tai sulinko, čia nieko baisaus. O kad ta mergytė galvą prasimušė – čia tai nelaimė“, – svarstė 15min.lt pašnekovas.

Signataras minėjo, kad turi nukentėjusiosios šeimos telefoną, jis pasiryžęs domėtis merginos sveikata, jei reikės, aplankys ją ligoninėje.

S.Pečeliūnas viliasi, kad keleivė užsigavo nestipriai ir jau netrukus bus išleista sveikti į namus.

„Visi sveiki, išskyrus tą mergytę, kuri irgi būtų nesusižalojusi, jei gale sėdėtų prisisegusi diržą“, – apgailestavo vairuotojas ir minėjo, kad pats po avarijos jaučiasi visiškai sveikas.

S.Pečeliūno supratimu, keleivė per avariją buvo nublokšta į šoną ir trenkėsi galva į plastikinę rankeną, esančią salone ties stogu.

Avarija įvyko netoli Ariogalos, kelyje į Betygalą.

15min.lt nuotr./Toyota Avensis įvykio vietoje
15min.lt nuotr./„Toyota Avensis“ įvykio vietoje

S.Pečeliūnas norėjo pasukti į kairę, tačiau „prašoko“, nes reikiamas posūkis, vairuotojo žodžiais tariant, toks nežymus.

S.Pečeliūnui reikėjo apsisukti ir grįžti atgal.

Būdamas kelkraštyje, dėl priekyje sustotojusių mašinų jis nelabai gerai matė, ar niekas neatvažiuoja iš priekio. Todėl iškišo mašino „nosį“ į važiuojamąją dalį.

Kaip tik tuo metu iš galo pro S.Pečeliūno „Toyota“ važiavo „Renault“. Jo vairuotojas dešinės pusės priekiniu kampu rėžėsi į signataro mašinos kairį priekinį sparną.

„Mano greitis praktiškai nulinis buvo. Jei jis būtų lenkęs plačiau, per priešpriešinio eismo juostą, kuri buvo laisva, būtų tiesiog prašokęs“, – svarstė kaltę dėl avarijos pripažįstantis vairuotojas.

Dėl eismo įvykio, kurio metu nukentėjo žmogus, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamosios bylos perspektyva priklauso nuo to, kaip sparčiai sveiks nukentėjusioji.

Saulius Pečeliūnas
Saulius Pečeliūnas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius