-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šilainių buto padegėjai į teismą atvyko su šypsenomis

Pirmadienį ryte Kauno apygardos teisme turėjo įvykti pirmasis teisiamasis posėdis dėl gaisro, sukelto Šilainių daugiabučio septintajame aukšte. Posėdyje nepasirodžius nė vienam iš kaltinamųjų advokatų bei nesulaukus kai kurių nukentėjusiųjų atstovų, buvo nuspręsta jį nukelti į rugsėjo 17 dieną.
Daugiabučio padegėjų teismas
Daugiabučio padegėjų teismas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš Kauno tardymo izoliatoriaus policijos pareigūnų atvesti kaltinamieji Paulius Diliūnas ir Paulius Sasnauskas atrodė gerai nusiteikę – slėpdami veidus nuo fotografų jaunuoliai juokavo ir neslėpė ironiškų šypsenų. Dar vienas jų bendrininkas Lukas Buckus į teismą atvyko savarankiškai – dėl mažesnių nusižengimų jam buvo skirtos švelnesnės kardomosios priemonės. 

Jaunuoliai kaltinami tuo, kad būdami apsvaigę nuo alkoholio, o Paulius Sasnauskas – dar ir būdamas nepilnametis, 2012 m. kovą Kaune, Šilainiuose padegė daugiabučio namo butą, o sukelto gaisro metu žuvo bei buvo sužalotų žmonių.

Į posėdį atvykusių prokurorių ir teisėjų sprendimu nuo bylos buvo nušalintas P.Diliūno advokatas, kuris dar mažiau nei prieš metus ėjo Kauno apygardos teismo teisėjo pareigas. Sprendimas buvo priimtas remiantis viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius