Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiltuoju metų laiku Kaune savivaliauja kaklo grandinėlių vagišiai

Antradienį Kaune siautėjo du auksinių grandinėlių vagišiai. Pareigūnai vieną jų sulaikė, o kitas, padaręs moteriai 300 eurų žalą, liko nesučiuptas.
Auksinės grandinėlės - dažnas vagių grobis.
Auksinės grandinėlės - dažnas vagių grobis / "15min" nuotr.

Viena vagystė įvyko apie 14.30 val. Ašigalio g., daugiabučio namo laiptinėje, kai nepažįstamas vyras nuo 64 metų moters kaklo nutraukė auksinę grandinėlę su pakabuku ir pabėgo.

Kita – apie 20.20 val. Kaune, V.Krėvės pr., kai 42 metų moteriai keliaujant namo, prie jos pribėgęs jaunuolis iš nugaros staigiai nuplėšė auksinę grandinėlę ir taip pat pabėgo. Šį kartą pareigūnai po kelių valandų sulaikė jaunuolį, gimusį 2002 m., pas kurį buvo rastas galimai tas pats dingęs kaklo papuošalas.

Puoškimės, tik verčiau prabangius papuošalus palikime gražioms šventėms bei progoms.

„Dažniausiai vagysčių aukomis tampa vyresnės moterys, kurios įvykio metu neturi daug jėgų pasipriešinti, negali greitai sureaguoti į patį įvykį. Šiltuoju metu laiku pribėgusiam užpuolikui lengva nuplėšti nuo kaklo grandinėlę, kadangi jos dažniausiai nedengia įvairūs šalikai ar papildomi rūbai. Puoškimės, tik verčiau prabangius papuošalus palikime gražioms šventėms bei progoms“, – žiniasklaidai išplatintam pranešime teigia Kauno miesto Dainavos policijos komisariato viršininkas Saulius Karosevičius, primindamas kelionei pėsčiomis rinktis nenuošalias, gerai pažįstamas vietas.

Pareigūnai taip pat pataria būti atidiems, numatyti galimą pavojų ir užkirsti jam kelią.

„Jei matote priešais įtarimą keliančius, neblaivius asmenis, pereikite į kitą gatvės pusę, tamsiuoju paros metu pasirinkite gerai apšviestą kelią. Įvykus nelaimei nedelsiant skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112 ir atvykusiems pareigūnams kuo detaliau nupasakokite, kaip atrodė užpuolikas, taip dar greičiau jus apvogęs asmuo surastas ir sulaikytas“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius