-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutės rajone prašmatnus „Mersedesas“ skendo tarsi „Titanikas“: vairuotojas kaltina zuikį

„Čia jiems abiem žiauriai pasisekė. Abu dabar galės švęsti antrą gimtadienį“, – taip šios „Mercedes“ avarijos padarinius, o tiksliau – kone stebuklingą vairuotojo ir keleivio išsigelbėjimą, įvertino vienas įvykio vietoje buvęs liudininkas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

Kaip išvakarėse skelbė 15min, ši avarija įvyko Šilutės rajone, kelyje Sakūčiai–Žemaitkaimis. Prie pastarosios gyvenvietės yra tokia vieta, kur kelias daro nedidelį vingį ties tilteliais per Tenenio upę ir šios upės senvagę. Būtent į užšalusią Tenenio senąją vagą ir įlėkė „Mercedes-Benz“.

Jo 34 metų vairuotojas pats papasakojo, kaip įvyko avarija.

Oficiali prabangaus „Mercedes-Benz GL 450“ savininko versija – didžiausias šios avarijos kaltininkas yra kiškis. Kai gyvūnas netikėtai pasirodė ant kelio, vairuotojas suktelėjo vairą, nenorėdamas jo užgauti, o tuo pačiu siekdamas apsaugoti savąją transporto priemonę. Tačiau visureigio ratai atsidūrė ant apsnigto itin slidaus kelkraščio ir automobilis tapo nevaldomas.

Teigiama, kad greitis nebuvo itin didelis. Antraip mašina tikriausiai perskrietų upę ir sustotų nežinia kur.

Šiuo atveju kelias tonas sveriantis „Mercedes“ žnegtelėjo ant ledo, bet iškart neįlūžo.

Pasak patyrusių gelbėtojų, toks scenarijus keleiviams buvo itin palankus. Kur kas baisiau būtų, jei mašina variklio dalimi iškart pramuštų ledą ir panirtų po juo. Arba apskritai verstųsi lediniame vandenyje. Tokiu atveju išsigelbėti būna įmanoma nebent aktoriams veiksmo filmuose.

Kai šis „Mercedes“ atsidūrė ant trupančio ledo stingdančiame vandenyje, lemtinga buvo kiekviena sekundė. Mašinai ėmus svirti į dešinę pusę, vairuotojas atsidarė savo durelės ir skubiai išlipo į vandenį. Per tas pačias dureles evakuotis iš skęstančio „mersedeso“ spėjo ir keleivis. Netrukus visureigis pilnai paniro po ledu.

Ant lūžtančio ledo visureigiui ėmus svirti į dešinę pusę, vairuotojas atsidarė savo durelės ir skubiai išlipo į vandenį.

„Jei automobilis būtų iškart palindęs po ledo kepure, išnerti iš ten, rasti išplaukimą iš po ledo plokštės, būtų labai sudėtinga. Čia reikia specialiai treniruotam žmogui būti“, – bendraudamas su 15min, svarstė vienas patyręs gelbėjimo operacijų specialistas.

Šlapiems laimės kūdikiams beliko išsiropšti ant kelio ir laukti pagalbos.

Į įvykio vietą iškviesti narai iš Klaipėdos ir ugniagesiai gelbėtojai iš Šilutės. Ugniagesiai gelbėtojai, grandininiu pjūklu išpjovę ledą, užkabino tempimo lyną ir ištraukė automobilį ant kelio.

Medikų pagalbos bent jau įvykio įkarštyje vairuotojui ir keleiviui neprireikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius