-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šilutės teisėjo padėjėjas įtariamas dokumentų klastojimu, tačiau nuo pareigų nenušalintas

Praėjus beveik mėnesiui nuo to, kai pareigūnai pas vairuotoją rado suklastotų dokumentų apie asmens teistumą, policija praneša pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo ir pareikštus įtarimus teisėjo padėjėjui.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / 15min/Vidmanto Balkūno nuotr.

Kaip 15min informuoja Tauragės apskrities VPK, balandžio 13 d. Šilutėje, pareigūnai sustabdė automobilio vairuotoją D.J., kuris su savimi turėjo 4 vnt. Informatikos ir ryšių departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos išduotų pažymų dėl įtariamų, kaltinamų ir teistų asmenų žinybinio registro duomenų apie jį.

Policija praneša, kad minėtose pažymose buvo nurodyta klaidinga informacija.

Tą pačią dieną, tokia pati klaidinga pažyma rasta Šilutės rajono apylinkės teismo teisėjo padėjėjo A. T. darbo vietoje. Tiek teisėjo padėjėjui, tiek įkliuvusiam 29 metų vairuotojui pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo.

Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas. Už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką asmenys gali būti baudžiami bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Teismo atstovė Rasa Vekterienė pirmadienį BNS sakė, kad dėl įvykio atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl galimo valstybės tarnautojo tarnybinio nusižengimo, teisėjo padėjėjas kol kas nėra nušalintas nuo pareigų.

„Duomenų, kurių pagrindu reiktų kažko imtis, nėra. Ikiteisminis tyrimas vyksta, kai bus kažkokie jo rezultatai, tada bus galima spręsti“, – BNS sakė R.Vekterienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius