-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 14 /13:14

Širvintose 15-metį pražudęs „Volvo“ vairuotojas neturėjo teisių: bandė, bet neišlaikė egzamino

Kraupios šeštadienio avarijos sukėlimu įtariamas 30-metis vairuotojas Andrius Kolosovas prie „Volvo“ vairo sėdo neturėdamas tokios teisės.
Dvigubos eismo nelaimės Širvintų pėsčiųjų perėjoje įtariamas Andrius Kolosovas
Dėl dvigubos eismo nelaimės Širvintų pėsčiųjų perėjoje įtariamas Andrius Kolosovas / Policijos nuotr.

Širvintiškis Andrius Kolosovas apskritai neturi teisės vairuoti automobilių. Vairuotojo pažymėjimo jis niekada gyvenime nėra įgijęs.

Tai portalui 15min.lt pirmadienio popietę patvirtino Vilniaus apskrities kelių policijos viršininkas Vytautas Černevičius.

Komisaras šeštadienio vakarą nutraukė poilsį ir asmeniškai įsitraukė į bėglio paieškas. V.Černevičius kartu su Širvintų policijos vadovu aptiko įtariamąjį A.Kolosovą miegantį savo lovoje.

„Aš jo žmonos klausiau, kaip taip gali būti – ar trisdešimtmečiui vyrui nereikalingas vairuotojo pažymėjimas? Ji tik sakė, kad vyras bandė laikyti egzaminą, bet jam nepavyko ir daugiau nebeprisiruošė“, – 15min.lt pasakojo V.Černevičius.

Vilniaus apskrities kelių policijos vadovo vertinimu, nuo tokio atsainaus požiūrio į galiojančią tvarką bei visuomenės normas būtent ir prasideda rimčiausių eismo nelaimių ištakos. Kita vertus, komisaras pripažino ir nebaudžiamumo atmosferą – būtų sunku patikėti, kad A.Kolosovas šeštadienio vakarą pirmą sykį nelegaliai sėdo prie vairo. Bet anksčiau kažkokiu būdu jis nėra nė sykio įkliuvęs ir tikrintas eismo priežiūros pareigūnų.

„Tikrai gana tvarkingas tas jo automobilis“, – patvirtino V.Černevičius.

Kad A.Kolosovas prie vairo ne naujokas, galima spręsti ir pagal jo automobilį. Palyginti nesenas vaiką auginančios šeimos poreikiams tinkantis „Volvo“ universalas iki avarijos buvo geros techninės būklės, šios saugumu pasižyminčios markės vairuotojai apskritai stereotipiškai nėra vertinami kaip kelių ereliai. „Tikrai gana tvarkingas tas jo automobilis“, – patvirtino V.Černevičius.

Tai, kad neturėjo teisių, galėjo būti vienas iš motyvų, kodėl perėjoje partrenkęs du nepilnamečius A.Kolosovas spruko iš įvykio vietos ir slėpėsi. Kitas motyvas – jis tikriausiai buvo neblaivus. 

Neoficialiomis žiniomis, pats vairuotojas neneigia, kad sėdėjo prie „Volvo“ vairo ir sukėlė avariją, o prieš eismo įvykį vartojo alkoholio. Taip pat jis pripažįsta, kad svaigintis nenustojo ir po to. Būtent todėl policija jo iškart nerado – A.Kolosovas įkliuvo tik šeštadienį vakare, parėjęs iš sugėrovo kaimyno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius