-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širvintose 15-metį užmušęs ir 17-metę sužalojęs „Volvo“ vairuotojas stojo prieš teismą

Širvintų rajono apylinkės teisme – itin skaudžius įvykius šioje gyvenvietėje menanti byla. 2015-ųjų metų gruodžio 12 d., lemtingą šeštadienio vakarą, Širvintose po „Volvo“ ratais žuvo 15-metis, o dar viena 17-metė perėjoje buvo sužalota.
Andrius Kolosovas
Andriaus Kolosovo bylos nagrinėjimas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Palikdamas nepilnamečius mirti, girtas, vairuotojo pažymėjimo neturintis vairuotojas tąsyk spruko. Netrukus bėglys pamėgino paslėpti automobilį ir slapstėsi pats, tačiau pareigūnai jį pričiupo.

Šį rytą po ilgojo Velykų savaitgalio prieš teismą stojo 30-metis Andrius Kolosovas.

Sulaukė dviejų kaltinimų

Pagal prokuratūros suformuluotą kaltinimą, A.Kolosovas, vairuodamas kelių transporto priemonę, pažeidė kelių eismo saugumo taisykles, dėl ko įvyko eismo įvykis, kurio metu žuvo žmogus ir buvo nežymiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata. Be to, sukėlęs pavojų, jis nepagelbėjo nukentėjusiesiems asmenims, kai grėsė pavojus šių žmonių gyvybei, nors turėjo galimybę suteikti jiems pagalbą

Avarijos kaltininkui gresia nuo trejų iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

„Reikėtų iki gyvos galvos sodinti, kokie čia gali būti dešimt metų?“ – kalbėdama su 15min, skausmo neslėpė sūnaus netekusi motina. Jos akyse iškart pasirodė ašaros. Moteris sakė iki šiol kasdien mąstanti apie nelaimę ir negalinti suvokti, jog tokia tragedija iš tiesų nutiko.

Sūnų palaidojusi motina tikisi bent jau formalaus teisingumo: kad vairuotojo kaltė bus įrodyta ir jam teks atlikti laisvės atėmimo bausmę. 

Lemtingas šeštadienio vakaras

Bylos duomenimis, pernai gruodžio 12 d. apie 17 val. 2 min. Širvintose, Upelio g., automobilis „Volvo V70“, kurį vairavo  30-ies metų vyras, partrenkė ir mirtinai sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusį 15-os metų paauglį bei sužalojo 17-os metų merginą, kuri dėl galvos smegenų sukrėtimo ir kūno sumušimo paguldyta į Vilniaus ligoninę.

Tą patį vakarą sulaikytas įtariamasis buvo labai neblaivus (2,65 prom. alkoholio). A.Kolosovas iš pradžių trumpam uždarytas į areštinę, tačiau po to teismas leido laikyti jį už grotų mėnesį, o vėliau pratęsė suėmimą dar trims mėnesiams.

„Volvo“ vairuotojas kaltės dėl eismo įvykio neneigė, tačiau dėl avarijos bandė teisintis prastomis oro sąlygomis, o savo pabėgimą iš nusikaltimo vietos aiškino stresu.

Apie žuvusį nepilnametį ir jo mokytojai, ir bendramoksliai atsiliepė kaip apie šiltą, draugišką vaikiną. Nuo pirmadienio iki penktadienio jis gyvendavo bendrabutyje. Savaitgalį jis lankydavosi pas Liukonių kaime gyvenantį tėvą arba svečiuodavosi pas Širvintose gyvenančią mamą.

Byla atidėta, suėmimas – pratęstas

Šį antradienį bylos nagrinėjimą teko atidėti, nes į posėdį neatvyko draudimo kompanijos atstovai. Draudikai tokį poelgį motyvavo tuo, kad per vėlai gavo iš teismo dokumentus apie pateiktus civilinius ieškinius, todėl neturėjo laiko su jais susipažinti ir įvertinti pagrįstumo.

Bylos nagrinėjimas atidėtas trims savaitėms.

Tuo pačiu antradienį teismas mėnesiui pratęsė griežčiausią kardomąją priemonę kaltinamajam – A.Kolosovas liks suimtas iki gegužės 2 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius