Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 02 /16:56

Širvintose nuteistas 15-metį užmušęs ir 17-metę sužalojęs „Volvo“ vairuotojas A.Kolosovas

Širvintų rajono apylinkės teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje dėl tragiškos avarijos sukėlimo teisiamas girtas automobilį vairavęs 30 metų Andrius Kolosovas.
Andrius Kolosovas
Andrius Kolosovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Širvintų rajono apylinkės teisme žaibiškai, pagreitinto proceso būdu, išnagrinėta itin skaudžius įvykius šioje gyvenvietėje menanti byla. 2015-ųjų metų gruodžio 12 d., lemtingą šeštadienio vakarą, Širvintose po „Volvo“ ratais žuvo 15-metis, o dar viena 17-metė perėjoje buvo sužalota.

Gavo 4 metus

„Reikėtų iki gyvos galvos sodinti, kokie čia gali būti dešimt metų?“ – kalbėdama su 15min, yra sakiusi sūnaus netekusi motina.

Širvintų rajono apylinkės teismo teisėjui Linui Zinkevičiui, šią pirmadienio popietę paskelbusiam nuosprendį Andriui Kolosovui, teko vadovautis teisės aktais ir byloje surinkta medžiaga, o ne emocijomis.

Po nuosprendžio paskelbimo nukentėjusi motina sakė, kad pinigų nesureikšmina, nes sūnaus jai niekas nebegrąžins.

Teismas net neskyrė avarijos kaltininkui maksimalios laisvės atėmimo bausmės, o pasiuntė jį į pataisos namus trumpesniam laikui. Juolab prokurorė prašė skirti A.Kolosovui tik 4 metų ir 5 mėnesių kalėjimą.

Teismo verdiktas iš esmės toks ir yra: 4 metų laisvės atėmimas atvirojoje kolonijoje. 6 metų nelaisvės bausmė iškart sumažinta trečdaliu, nes procesas vyko sutrumpinta tvarka.

Byloje buvo pareikšti atskiri sūnaus netekusios motinos ir tėvo ieškiniai. Mama prašė 250 000 eurų, tėvas – 100 000 eurų kompensacijos.

Teisėjas paskelbė, kad ieškiniai pagrįsti iš dalies. Motinai A.Kolosovas turės sumokėti 20 500 eurų, dar 4 500 eurų nukentėjusiajai jau išmokėjo draudimo kompanija.

Nukentėjusiajam sūnaus netekusiam tėvui priteistas ieškinys – 15 000 eurų.

VIDEO: Motinos ir advokato komentarai po nuosprendžio paskelbimo Andriui Kolosovui

Po nuosprendžio paskelbimo nukentėjusi motina sakė, kad pinigų nesureikšmina, nes sūnaus jai niekas nebegrąžins. Ji netiki ir nuteistojo atgailos nuoširdumu.

„Aš neturiu šiam žmogui, ką pasakyti“, – nuoskaudos ir pykčio neslėpė moteris.

Šiandienis teisėjo L.Zinkevičiaus nuosprendis dar neįsiteisėjo, per 20 dienų jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Žuvo šiltas, draugiškas jaunuolis

Bylos duomenimis, pernai gruodžio 12 d. apie 17 val. 2 min. Širvintose, Upelio g., automobilis „Volvo V70“, kurį vairavo 30-ies metų vyras, partrenkė ir mirtinai sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusį 15-os metų paauglį bei sužalojo 17-os metų merginą, kuri dėl galvos smegenų sukrėtimo ir kūno sumušimo paguldyta į Vilniaus ligoninę.

Apie žuvusį nepilnametį ir jo mokytojai, ir bendramoksliai atsiliepė kaip apie šiltą, draugišką vaikiną. Nuo pirmadienio iki penktadienio jis gyvendavo bendrabutyje. Savaitgalį jis lankydavosi pas Liukonių kaime gyvenantį tėvą arba svečiuodavosi pas Širvintose gyvenančią mamą.

Kaltės nuo pat pradžių neneigė

Tą patį vakarą sulaikytas įtariamasis buvo labai neblaivus (2,65 prom. alkoholio). A.Kolosovas iš pradžių trumpam uždarytas į areštinę, tačiau po to teismas leido laikyti jį už grotų mėnesį, o vėliau pratęsė suėmimą dar trims mėnesiams.

„Volvo“ vairuotojas kaltės dėl eismo įvykio neneigė, tačiau dėl avarijos bandė teisintis prastomis oro sąlygomis, o savo pabėgimą iš nusikaltimo vietos aiškino stresu.

VIDEO: Andrius Kolosovas išklausė teismo nuosprendį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius