-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širvintų apylinkėse siautėję jaunuoliai baudžiamosios atsakomybės neišvengė

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos prokuratūra perdavė teismui baudžiamąją bylą, kurioje Širvintų rajono gyventojai V.A. ir E.A. kaltinami dėl plėšimo, dalyvaujant organizuotoje grupėje, nužudymo itin žiauriai, dėl savanaudiškų paskatų, dokumento pagrobimo, vagystės dalyvaujant organizuotoje grupėje.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, tyrimo metu nustatyta, kad 27 m. romų tautybės V.A. ir 22 m. lietuvis E.A. pagal iš anksto paruoštą planą nuo 2009 m. rugpjūčio mėnesio iki 2010 m. lapkričio mėnesio, subūrę organizuotą grupę, vykdė žiaurius nusikaltimus. Nusikaltimai buvo daromi nuošaliose vietose, vienkiemiuose.

Nusikalstamos veikos buvo atskleistos tik praėjus dvejiems metams po jų padarymo. Širvintų rajono apylinkės prokuratūros ir Širvintų policijos komisariato pareigūnai atliko didelį darbą analizuodami šių nusikaltimų sąsajas, atlikimo braižą. Vėliau prie šių nusikaltimų tyrimo prisijungė Vilniaus apygardos prokuratūros, Lietuvos Kriminalinės policijos biuro pareigūnai ir bendromis jėgomis buvo nustatyti įtariamieji. Teismas įtariamiesiems paskyrė kardomąsias priemones – suėmimą.

Anot tyrimui vadovavusio Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro Liutauro Rudzevičiaus, „buvo tiriama daug įvairių versijų, atliktas didžiulis analitinis darbas, teisėsaugos institucijų pareigūnai glaudžiai bendradarbiavo, nuosekliai rinko duomenis apie galimus įtariamuosius. Vienas iš įtariamųjų po nusikaltimo buvo išvykęs iš Lietuvos Respublikos, tačiau baudžiamosios atsakomybės neišvengė“.

Už itin žiaurų, žmogaus nužudymą dėl savanaudiškų paskatų baudžiamasis įstatymas numato griežtas bausmes – laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius