Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širvintų rajone keli pirkėjai užkibo ant sukčių jauko: sugundė pigūs automobiliai su visais privalumais

„Perkate automobilį? Neįkliūkite sukčiams!“, – linki ir patarimais dalijasi Širvintų rajono komisariato pareigūnai.
„Ford Focus RS“
Asociatyvinė iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dažnas, nusprendęs įsigyti automobilį, susiduria su dilema – kokį ir kur automobilį pirkti. Kokį automobilį nusprendžiama įsigyti, priklauso nuo daugelio dalykų – poreikio, finansinių galimybių, požiūrio į vienokią ar kitokią automobilio markę ir modelį, kai kuriais atvejais netgi šeiminės padėties.

Tuo tarpu kur įsigyti automobilį variantų kiekis kiek mažesnis – automobilių salonas, automobilių turgus, galimybė pirkti internetu, taip pat galimybė pirkti iš asmens. Pasirinkus bet kurį variantą, reikia būti atidžiam ir nepakliūti sukčiams į rankas, kaip tai nutiko keliems Širvintų rajono gyventojams.

Kaip veikia naujoji sukčių taktika? Visų pirma, pirkėjas transporto skelbimų portale pamato skelbimą apie parduodamą neblogai išsilaikiusį automobilį su visais privalumais už pakankamai nedidelę kainą. Susižavėjęs tokiu geru pasiūlymu, pirkėjas neabejoja ir pasiryžta automobilį pirkti. Susisiekus su pardavėju, šis nurodo, kad šiuo metu yra išvykęs ir paprašo dalį pinigų pervesti į jo banko sąskaitą.

Kitas variantas, pardavėjas ima teigti, kad norinčių pirkti jo automobilį yra labai daug, todėl jam reikalinga garantija, kad pirkėjas jį tikrai pirks ir nurodo persiųsti avansą į jo banko sąskaitą. Tiek vienu, tiek kitu atveju pardavėjas pradingsta, į telefono skambučius nebeatsiliepia. Pirkėjas lieka ir be pinigų, ir be automobilio. Įprastais atvejais, užstato prašoma iki keliasdešimties eurų, tačiau kuomet veikia sukčiautojai, pradinio įnašo suma ne mažesnė nei 100 eurų, tad prašomo avanso dydis gali būti vienas iš rodiklių, kad susidėjote su sukčiais. 

Širvintų policija ragina būti budriems ir nesusivilioti įtartinais pasiūlymais, pirkti automobilius tik juos apžiūrėjus, o ne spręsti apie transporto priemonę tik iš nuotraukos. Dažniausiai automobilių nuotraukas sukčiautojai kopijuoja iš kitų analogiškų užsienio transporto skelbimų portalų, todėl gerai paieškojus, galite atrasti, kad Jūsų perkamas automobilis iš tiesų pardavinėjamas, pavyzdžiui, Vokietijoje.

Taip pat rekomenduojama perkant sudaryti pirkimo – pardavimo sutartis, vengti pinigus mokėti tol, kol neįsitikinama, kad prekė bus tikrai gauta, kad sandėris yra skaidrus. Kilus įtarimams, kad skelbimą portale patalpino sukčiai, visada galite apie tai pranešti skelbimų portalo administratoriui, kad šis nesąžiningo pardavėjo skelbimus užblokuotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius