Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūloma atlikti BPC tarnybinį patikrinimą

Vidaus reikalų ministerija atliks tarnybinį Bendrojo pagalbos centro (BPC) patikrinimą dėl praėjusio pirmadienio įvykių, kai soduose prie Vilniaus per apiplėšimą buvo žiauriai nužudytas verslininkas Ernestas Mejeris.
Pagalbos telefonas
Pagalbos telefonas / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Dėl šio klausimo trečiadienį posėdžiaudamas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) priėmė spredimą kreiptis į vidaus reikalų ministrą, kad šis generaliniam inspektoriui patikėtų atlikti BPC tarnybinį patikrinimą.

43 metų verslininkas buvo mirtinai subadytas savo namuose. Auka prieš mirtį dar spėjo paskambinti telefonu 112 ir išsikviesti pagalbą.

Aukos išgelbėti jau nebuvo įmanoma

Vidaus reikalų viceministras Stanislovas Liutkevičius po TTK posėdžio kalbėjo, kad šiuo metu esminis klausimas – ar BPC budėtojas iškart su policija turėjo siųsti ir medikus.

S.Liutkevičius pabrėžė, kad net ir su policija iškviesta greitoji pagalba toje situacijoje niekuo nebūtų padėjusi, esą auka mirė per 3 minutes. „Klausėme dar kartą tekstą velionio nukentėjusiojo, tai pagal tą situaciją, vaizdžiai tariant, peilis jau buvo iškeltas. Toje situacijoje niekas nebūtų išgelbėjęs“, – žiniasklaidai teigė viceministras.

Abejonės dėl greitosios pagalbos

BPC viršininko Artūro Kedavičiaus teigimu, policijai nuvažiavus į įvykio vietą, iškart buvo iškviesta greitoji pagalba. Pasak jo, medikai iškart siunčiami nebuvo, nes esą nebuvo duomenų, kad jų reikia.

„Kilo tam tikrų klausimų dėl Bendrojo pagalbos centro nuostatų įgyvendinimo, taip pat tarpusavio koordinavimo su Greitosios pagalbos tarnyba. Šioje vietoje mums dar trūksta informacijos”, – kalbėjo TTK pirmininkas Stasys Šedbaras.

TTK nuomone, policija atvyko gana operatyviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius