-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurkščiai su mylimąja ir dukrele besielgusį panevėžietį tikimasi perauklėti psichologų patarimais

Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu 25 metų panevėžietis D.J. pripažintas kaltu dėl dviejų nusikalstamų veikų – fizinio skausmo sukėlimo mažamečiam vaikui ir gyvenimo draugei, jam paskirta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kuri pagal Baudžiamojo kodekso 64 (prim.) straipsnį sumažinta trečdaliu, t. y. iki keturių mėnesių.
Kumštis
Kumštis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nuteistajam bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams 6 mėnesiams, paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose, nurodyta šį įpareigojimą įvykdyti per 6 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Prieš keturis mėnesius naktį namo grįžusio neblaivaus tėvo triukšmingas elgesys pažadino ir pravirkdė dvejų metų dukrelę. Supykęs jaunas tėvas šiurkščiai bandė numaldyti verkiantį vaiką, nepaisydamas, kad savo veiksmais mažametei sukėlė skausmą. Vyro smūgis teko ir vaiką puolusiai ginti motinai.

Vakarais dirbančiam jaunam tėvui, auginančiam du vaikus ir siekiančiam juos išlaikyti bei tinkamai auklėti, nurodyta lankytis pas specialistus.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Kristina Ulienė teigia, kad kaltinamasis pripažino savo kaltę ir dėl šiurkštaus elgesio su vaiku bei smurtinio proveržio šeimoje kaltino apsvaigimą nuo alkoholio. Vakarais dirbančiam jaunam tėvui, auginančiam du vaikus ir siekiančiam juos išlaikyti bei tinkamai auklėti, nurodyta lankytis pas specialistus, teikiančius psichologinę pagalbą, kaip išspręsti šeimos problemas ir išvengti šiurkštaus elgesio.

Nepilnamečių justicijos sritį kuruojančios prokurorės Kristinos Ulienės teigimu, ikiteisminių tyrimų dėl šiurkštaus elgesio su vaikais ir šeimoje atliekama nemaža, tačiau teismą dažniausiai pasiekia tik pasikartojančio smurtavimo atvejai. Tėvai išsiaiškina santykius, susitaiko ir atidžiau rūpinasi vaikais. Tačiau nevengiantiems pakelti ranką prieš vaikus primintina, kad už fizinio skausmo sukėlimą mažamečiui įstatymas numato tik laisvės atėmimo sankciją, pažymima Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius