Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 14 /2018 11 15

Šiurpi avarija Kauno rajone: žuvo dvi moterys, dar trys sunkiai sužeistos

Trečiadienį apie vidurdienį Kauno rajone įvyko dviejų žmonių gyvybes nusinešusi avarija. Vietoje žuvo dvi moterys, dar trys sunkios būklės pristatytos į Kauno klinikas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, lapkričio 14 dieną apie 12 valandą Kauno rajono Margininkų kaime, kelyje Vaišvydava–Piliuona susidūrė du automobiliai – „Škoda“ ir „Opel“.

Atvykę medikai konstatavo „Škoda“ automobilio vairuotojos D.A. bei keleivės A.E. mirtį. Ši sėdėjo ant galinės sėdynės.

„Opel“ automobilį vairavusi I.M. buvo iškelta sąmoninga.

Pirminiais duomenimis, „Škodoje“ vyko keturi asmenys: žuvo dvi moterys, dar du keleiviai buvo sužeisti. Smūgio, tikėtina, kaktomuša, būta tokio stipraus, kad variklis nuskriejo į miško tankmę.

„Opel“ spidometras sustojęs ties 110 km/val. greičio padala. Pats automobilis sustojęs priešpriešinėje eismo juostoje. Liudininkų teigimu, juostas skiria ištisinė linija. Tikėtina, kad „Opel“ vairuotoja galėjo nepastebėti kelio vingio ir išvažiuoti priešpriešais.

Papildyta 13.17 val. Kaip 15min informavo Kauno grietosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyr. gydytoja, avarijoje žuvo dvi moterys, dar trys pristatytos į Kauno klinikas. Nukentėjusiųjų sužalojimai – itin rimti: galvos sutrenkimai, vidinis kraujavimas, kaulų lūžiai. Sužalotų moterų gyvybei grėsmė didžiulė.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

Informaciją, kad žuvo dvi moterys („Škoda“ vairuotoja ir keleivė) ir dar trys sužeistos, patvirtino ir Kauno apskrities policija. Anot teisėsaugos, „Škoda“ vairuotoja gimusi 1968 m., žuvusi keleivė – 1974 m. „Opel“ automobilio vairuotoja, kuri gimė 1978 m., pirminiais duomenimis, automobilyje važiavo viena.

VIDEO: Pakaunėje susidūrus dviems automobiliams žuvo dvi moterys

Papildyta 16.20 val. Į gydymo įstaigą pristatytos dvi „Škoda“ keleivės – jauno amžiaus: viena gimusi 1999 metais (V.Ž.), kita – 1991-aisiais (U.I). Pasak ugniagesių gelbėtojų, V.Ž. buvo pati išlipusi iš automobilio.

Panaudojus hidraulinę įrangą, plėstuvus, žirkles, stūmoklį išlaisvinta sužeistoji ir žuvusios moterys.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.: „Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų“.

Asmenis, mačiusius šį eismo įvykį, prašoma kreiptis į Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybą telefonu (8 37) 30 32 43, (8 37) 30 32 00, arba rašyti el. paštu justina.gavenaite@policija.lt.

Papildyta 17.45 val. Į 15min kreipėsi įvykio pasekmes mačiusi skaitytoja Rasa. Ji pateikė pastebėjimą, dėl ko ši itin skaudi avarija gali būti nepaskutinė.

„6-as kelio Vaišvydava–Piliuona kilometras yra pavojingiausias šio kelio posūkis. Visų pirma, jis blogai nutiestas, antra nėra jokio ženklo, kad posūkis, kad staigus posūkis, nėra net jokio stulpelio žyminčio kelkraštį. Toje vietoje įvyksta avarijos kas metai, bet už kelių saugumą atsakingos institucijos nemato jokio reikalo tvarkyti šios vietos. Ir jei ši vieta liks tokia visiškai nepažymėta, tai šios dienos avarija tikrai nepaskutinė. Bent jau koks nors kelio ženklas ten būtinas!“, – nuomonę išsakė ji.

Pasak Rasos, visame miško kelyje taip pat nėra jokio ženklo, kad migruoja laukiniai žvėrys.

Papildyta ketvirtadienį 09.20 val. Kitą rytą po nelaimės Policijos departamentas patvirtino, kad „Opel Meriva“ išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir tuomet susidūrė su automobiliu „Škoda Octavia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius