-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpi dvi moteris pražudžiusi avarija Plungėje: aiškėja daugiau detalių

Šeštadienį Plungės rajone įvyko skaudi, du žmones pražudžiusi avarija. Nelaimė įvyko, kuomet „Mercedes“ automobilis bandė lenkti mašinų koloną, tačiau išvydęs atvažiuojantį vilkiką mėgino sugrįžti atgal į savo juostą. Begrįždamas jis kliudė „Toyota Auris“ ir šis atsidūrė po vilkiku. Už dviejų moterų žūtį turės atsakyti, kaip aiškėja, neblaivus ir be teisės vairuoti prie vairo sėdęs 30-metis plungiškis.
Joniškyje susidūrė du „Ford Galaxy“
Policija (asociatyvinė nuotr.) / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Nelaimė įvyko vėlai vakare, šeštadienį, apie 22.40 val Plungės rajone, Berenių kaime, Mažeikių plento gatvėje. Po vilkiku atsidūręs ir jo prispaustas mažutis „Toyota Auris“ automobilis pražudė dvi mašina važiavusias moteris. Atkelti vilkiką prireikė specialios įrangos.

Socialiniuose tinkluose pasklido žinia, jog viena iš žuvusių moterų vedė jogos pamokas, į Lietuvą kiekvieną vasarą kvietė jogos profesionalus iš Indijos. Kita keleivė – vienuolė.

Ikiteisminį tyrimą atliekantis Klaipėdos apygardos prokuroras Darius Alekna 15min teigė, jog lengvojo automobilio „Mercedes Benz S320“ vairuotojui paskirtos kelios kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, periodinė registracija policijoje ir dokumentų paėmimas.

Aiškėja, jog nelaimės vakarą „Mercedes“ vairuotojas buvo neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,78 promilės. Tikslesnės išvados paaiškės atlikus kraujo tyrimą.

„Taip, visiškai aišku, kas vairavo“, – sakė prokuroras.

Kad sėdėjo prie vairo patvirtino ir pats 30-metis, ir kartu važiavę vyrai. Ekipažo būta pilno. Lemtingą vakarą vairuotojas ir jo bičiulis, kuriam nustatytos 2,78 promilės, pavežėti iki Plungės iš kaimo paėmė ir dar tris iš matymo pažįstamus jaunus vyrus. Pastarieji po avarijos išsigandę spruko, kiti du sulaikyti įvykio vietoje.

„Mercedes“ priklauso vairuotojui, nors šis teisės vairuoti automobilį nėra įgijęs.

Pasak prokuroro, šeštadienio vėlų vakarą „Mercedes“ lenkė važiuojančių mašinų koloną, tai yra, ne mažiau kaip dvi mašinas. Pamatęs priešais atvažiuojantį vilkiką, vairuotojas nusprendė grįžti į savo eismo juostą, tačiau „Mercedes“ greitis buvo didesnis nei kolonoje važiavusios mašinos greitis, tad begrįždamas vairuotojas stuktelėjo į „Toyotos“, kurią vairavo 50-metė moteris, galą ir ši skersai iššoko priešais vilkiką, kuris užvirto ant mažučio automobilio.

Paklaustas, ar bendravo su avariją padariusiu ir dvi moteris pražudžiusiu vairuotoju, prokuroras teigė kad kol kas to daryti neteko, o ir paklausti nelabai yra ką.

„Būtų 18, galima būtų sakyti jaunatviškas maksimalizmas, bet jam 30 metų“, – sakė prokuroras.

„Mercedes” penkeriukė rimtesnių sužalojimų nepatyrė. Vilkiko „Scania“ vairuotojui sumuštos abi kojos, jis gydosi ambulatoriškai.

Už sukeltą avariją, kurioje pražudė du žmones, vairuotojui gresia iki dešimties metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius