-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpią nelaimę Gatautiškės kaime narpliojo teismas: dėl olando ir lietuvės žūties kaltų nėra

Dėl dviejų elektra nutrenktų žmonių žūties ESO darbuotojai atsakomybės išvengė.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min.lt

Šilalės rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje dėl dviejų žmonių gyvybes nusinešusio įvykio Gatautiškės kaime buvo kaltinami ESO (buvusios AB LESTO) darbuotojai. Prieš trejus metus įvykusios nelaimės metu prisilietę prie elektrinio piemens vielinio aptvaro, ant kurio buvo nukritęs aukštos įtampos elektros laidas, žuvo lietuvė ir padėti bandęs jos draugas olandas.

Teismas nustatė, jog moteris elgėsi nerūpestingai, nesilaikė elementarių saugumo reikalavimų, kai matydama, kad aukštos įtampos laidas yra nukritęs ant elektrinio piemens, prisilietė prie aptvaro, kurį jos tėvai buvo neleistinai, be suderinimo įrengę elektros oro linijos apsaugos zonoje. Nyderlandų pilietis nesilaikė draudimo liesti elektros srovės paveiktą žmogų.

Byloje 51 metų ir 33 metų tuometės AB LESTO inžinieriai buvo kaltinami tuo, kad pažeisdami teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles dėl neatsargumo atėmė gyvybę žmonėms. Išanalizavęs bylos medžiagą, liudytojų parodymus, teismas pripažino, jog darbuotojai pažeidė bendrąsias saugumo taisykles, rašoma ketvirtadienį paviešintame teismo pranešime.

Teismas pripažino, jog elektros tinklų darbuotojai yra atsakingi dėl oro linijos laido nusinėrimo nuo izoliatoriaus, tačiau jų veika nebuvo tiesiogiai susijusi su dviejų žmonių mirtimi.

Jie privalėjo užtikrinti elektros įrenginių tvarkingą techninę būklę, patikimą, efektyvų ir saugų esamos oro linijos, nuo kurios ir nusinėrė ant elektrinio piemens aptvaro užkritęs laido galas, eksploatavimą, laiku ir tinkamai atlikti remonto darbus.

Teismas pripažino, jog LESTO darbuotojai yra atsakingi dėl oro linijos laido nusinėrimo nuo izoliatoriaus, tačiau jų veika nebuvo tiesiogiai susijusi su dviejų žmonių mirtimi. Nukritęs aukštos įtampos laidas pats savaime žmonių mirties nesukėlė – tiesioginė jų mirties priežastis buvo pačių nukentėjusiųjų didelis neatsargumas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius