-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

​Šiurpus 24 metų vaikino nužudymas Vilniuje: liejosi alkoholis, o vėliau kraujas ir benzinas

Vilniaus policija prieš porą dienų sulaikė du jaunus vyrus, įtariamus Fabijoniškėse kraupiai nužudžius ir sudeginus 24 metų vaikiną. Ketvirtadienį prokurorai kreipėsi į teismą, kad leistų įtariamuosius suimti. Vienam jų popietę paskirta griežčiausia kardomoji priemonė, kito likimas buvo sprendžiamas pavakarę. Aiškėja ir kraupaus nusikaltimo aplinkybės.
Įtariamųjų dėl nužudymo Fabijoniškėse suėmimas teisme
Įtariamasis (gim. 1982 m.) teisme. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Balandžio 7 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai sulaikė nužudymu įtariamus 1992 m. ir 1982 m. gimusius vyrus. Jie įtariami prieš tris dienas sostinės miegamajame Fabijoniškių rajone nužudę 24 metų vaikiną ir, siekiant nuslėpti įkalčius, padegę jo kūną.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras ketvirtadienio popietę kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydamas leisti abu įtariamuosius laikytis suimtus dar bent 3 mėnesius. Vieno įtariamojo (gimusio 1992 m.) atžvilgiu teismas prokuratūros prašymą visiškai tenkino, kito – taip pat.

Paaiškėjo, kad nužudytasis su savo budeliais buvo pažįstamas. Lemtingą balandžio 4-sios vakarą visi trys vartojo alkoholį. Kilus konfliktui, 24 metų vilnietis buvo žiauriai subadytas peiliu, o slepiant žmogžudystės įkalčius, kūnas padegtas apliejus benzinu.

Gyventojai ugniagesius prie garažų sostinės L.Zamenhofo gatvėje iškvietė manydami, kad liepsnoja senos padangos. Tačiau gaisravietėje iššūkis laukė Vilniaus policijos kriminalistų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d.). Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius