Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpus posūkis pražudyto ugniagesio šeimos byloje: nuteistas I.Cvetkovas rastas negyvas

Šiurpi istorija, kuomet avarijoje prieš trejus metus žuvo kone visa ugniagesio Ramūno Dargužo šeima, pasisuko netikėta linkme. Avariją sukėlęs ir kaltu pripažintas Igoris Cvetkovas savo namuose rastas negyvas. Spalį Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs apeliacinę bylą, vyrą pripažino kaltu ir paskyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę bei šimtus tūkstančių eurų, kuriuos jis turėjo atlyginti artimųjų netekusiems šeimos nariams.
Igoris Cvetkovas ir jo gynėjas V.Martyšius
Igoris Cvetkovas ir jo gynėjas V.Martyšius / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Šiurpi nelaimė įvyko prieš trejus metus, 2015-ųjų spalį, kelyje Šiauliai–Palanga, Plungės rajone. Ekspertai nustatė, jog lemtingą vakarą I.Cvetkovas, vairavęs „Hyundai Galloper“, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir sudarė kliūtį priešais atvažiuojančiam BMW automobiliui, kurį vairavo ugniagesys Ramūnas Dargužas. Siekdamas išvengti susidūrimo šis metėsi į atsilaisvinusią juostą, tačiau į ją sugrįžo ir I.Cvetkovas. Automobiliams susidūrus kaktomuša, žuvo trys žmonės, gyva liko tik dabar jau 14 metų mergaitė, likusi našlaite ji gyvena su močiute. Jai tiek Plungės teismas, tiek apeliaciją išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas priteisė 100 tūkstančių eurų žalą, kurią turėjo atlyginti I.Cvetkovas.

Prokuroras Juozas Sykas trečiadienio rytą 15min patvirtino redakciją pasiekusią informaciją, jog I.Cvetkovas mirė.

„Jis rastas savo namuose spalio 28-ąją, koridoriuje. Vyrą aptiko jo buvusi žmona. Kokios yra mirties priežastys, kol kas nežinome, vyksta tyrimas“, – sakė J.Sykas.

Išorinių smurto požymių ant vyro kūno nerasta.

Vairavo neblaivus

Nustatyta, jog prieš trejus metus įvykusios avarijos metu I.Cvetkovas buvo neblaivus, jam nustatytas 1,68 promilės girtumas. Avarijos metu sužalotas ir jis pats bei kartu važiavę keleiviai. I.Cvetkovui buvo amputuota kairė ranka, dešinioji – kelis kartus operuota.

Bylos nagrinėjimo metu I.Cvetkovo advokatas V. Martyšius pabrėžė, jog vyras serga depresija, vartoja vaistus. Teismo medicinos ekspertas nurodė, jog tai nėra priežastis neatlikti įkalinimo bausmės ir vyras adekvačiai suvokia aplinką, buvo ištirtas specialistų.

Teismo sprendimu nepatenkintas I.Cvetkovas bandė įrodyti, jog yra nepajėgus atlikti dešimties metų įkalinimo bausmę, kurią Plungės teismas jam skyrė 2017-ųjų gruodį.

Bausmę I.Cvetkovas turėjo atlikti pataisos namuose. Teisininkai šį režimą vadina „sanatorija“, mat netyčinius nusikaltimus įvykdę asmenys savaitgaliais būna išleidžiami namo, turi teisę dirbti, tad laisvės atėmimas yra tik apribotas, bet ne visiškai suvaržytas.

Klaipėdos apygardos teismas spalį ieškinių sumą sumažino nuo 310 tūkstančių iki 190 tūkstančių eurų. Panašu, kad visa suma artimiesiems jau nebus atlyginta.

Anot prokuroro J.Syko, bylos nagrinėjimo metu buvo areštuotas I.Cvetkovo butas, kuris per antstolius turėtų atitekti nukentėjusiesiems.

„I.Cvetkovo vaikai turi teisę į paveldėjimą, bet dėl nusikaltimo butas turėtų būti nukreiptas ieškinio užtikrinimui. Teoriškai, jie galėtų paveldėti viską, bet jei prisiimi teisę paveldėti, prisiimi ir pareigas, tuomet jiems kils pareiga atlyginti turtinę žalą. Dėl neturtinės žalos vieningos teismų praktikos nėra, bet, mano nuomone, turėtų būti nukreipta į nukentėjusiųjų žalos atlyginimą“, – sakė prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius