Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojo informacija: būrys Kauno policininkų spardė gulintį žmogų

Portalo 15min.lt skaitytojas užfiksavo egzekucijos padarinius ir smulkiai papasakojo, kas vyko, kol jis nebuvo pradėjęs filmuoti. Policija teigia, jog tik tramdė pasipriešinusius bėglius.
Kauniečiui ėmus filmuoti, pareigūnai pakėlė bėglį nuo žemės ir skubiai išsivedė.
Kauniečiui ėmus filmuoti, pareigūnai pakėlė bėglį nuo žemės ir skubiai išsivedė. / 15min.lt skaitytojo medžiagos stop kadras.

„8.45 val., pusryčiauju. Staiga išgirstu sirenas ir garsiai šaukiant: „Stok! Stok, šausiu!“, – sekmadienį laišką naujienų portalui pradėjo kaunietis Z.Z., dėl suprantamų priežasčių nenorėjęs skelbti nei vardo, nei pavardės.Jam beklupint pirmasis pribėgęs pareigūnas smūgiuoja iš kojos tiesiai į galvą, kitas į pilvą...

Kauno gyventojas išėjo į balkoną ir minutėlę stebėjo jį sukrėtusį vaizdą.

Komandos – su keiksmais

„Matau bėgantį vaikiną manęs link, o už kokių 30 metrų jį vejasi trys policijos pareigūnai, vėl pasigirsta „Stok, šausiu!“, tik jau iš kitos pusės. Štai dar vienas pareigūnas, tik šis prie „Stok, šausiu!“, dar prideda keiksmažodį „bl...“

Anot 15min.lt skaitytojo, įtariamasis įsitikino, kad pasprukti jam nebėra šansų, todėl pakluso pareigūnų komandai gulti ant žemės – atsiklaupė ant kelių ir atsirėmė rankomis į žemę.

„Man ir dar mažiausiai dešimčiai liudininkų jis aiškiai parodė, jog pasiduoda. Tačiau jam šitaip beklupint pirmasis pribėgęs pareigūnas smūgiuoja iš kojos tiesiai i galvą, kitas į pilvą, matyt, nenorėdamas pasirodyti prastesniu už kolegą, prisijungia trečias ir jį gulintį tiesiog spardo“, – rašo Z.Z.

Kaunietis dar pridūrė: „Vaizdas neapsakomai kraupus, policija spardo gulintį žmogų...“

15min.lt skaitytojo supratimu, su asmeniu, kuris kol kas turi tik įtariamojo statusą, policininkai bet kokiu atveju turi elgtis padoriai.

Kaunietis gailisi, kad neturėjo mobiliojo kišenėje – filmuoti jis pavėlavo apie 30 sekundžių. Tačiau ir nuo tos vietos, kur įrašas prasideda, galima susidaryti įspūdį, kokios būklės buvo jaunuolis ir kokios policininkų pajėgos jį tramdė.

Naujienų portalas dėkoja skaitytojui iš Kauno už pilietišką poziciją bei atsiųstą pasakojimą ir filmuotą medžiagą!

VIDEO: Kauno policija sulaiko bėglį

Policija: dėl visko kalti bėgliai

Tuo tarpu 15min.lt korespondentė Kaune Raimonda Mikalčiūtė kreipėsi į miesto policijos atstovus, kad šie pateiktų savąją įvykių versiją ir paaiškinimus.

Kauno Dainavos policijos komisariato pareigūnų teigimu, 15min.lt skaitytojo užfiksuota istorija šįryt prasidėjo šalia Pramonės prospekte esančio prekybos centro „Maxima“.

Patrulių stabdomas automobilis Ford Escort nestojo, todėl pareigūnai pradėjo jį vytis. Pasiekęs Chemijos prospektą automobilis staiga sustojo, o jame buvęs vairuotojas ir keleivis iššoko į lauką ir puolė bėgti. Pareigūnai juos nusekė įkandin. Tačiau patrulių pasivyti bėgliai, anot policijos atstovų, nemanė paprastai pasiduoti. Teigiama, kad sulaikant jie pasipriešino: prisivijusius pareigūnus vairuotojas pasitiko kumščiais, todėl uniformuoti angelai sargai sureagavo atitinkamai ir panaudojo kovinius veiksmus.

Sulaikius vairuotoją paaiškėjo, jog jis – 20-metis kaunietis, neturėjęs teisės vairuoti. „Jaunuolis dar neturi vairuotojo pažymėjimo. Tačiau įvykio metu jis nebuvo girtas“, – sakė įvykį tiriantys Dainavos policijos komisariato pareigūnai.

Po apklausos abu – vairuotojas ir keleivis – paleisti. Tačiau abiems jiems su policija reikalų dar teks turėti: ir vairuotoją, ir keleivį žadama nubausti už pasipriešinimą pareigūnams. 20-mečiui vairuotojui dar teks atsakyti ir už tai, jog vairavo automobilį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Tapote neįprasto įvykio liudininkais? Pastebėjote ką nors įdomaus? Pasidalykite savo įspūdžiais, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga su kitais 15min.lt skaitytojais, viską siųsdami adresu 15min@15min.lt.

Beje, redakcija laukia ne tik Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos gyventojų informacijos. Gyvenate mažame miestelyje? Lankotės užsienyje? Pastebėjote ką nors įdomaus? Savo pastebėjimus irgi siųskite mums ir apie įvykį sužinos visa Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius