Skalavimo skysčio išgertuvės statybvietėje baigėsi moters nužudymu: sužalojo net lytinius organus

Spalio 10 d. Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis 34-erių metų kauniečiui Gintarui Pikteliui. 6 kartus anksčiau teistas recidyvistas šįkart už grotų sės ilgam. Už moters nužudymą ir dar vieno vyro sumušimą kalėjime jis praleis 11 metų. Aukai buvo sužaloti net lytiniai organai.
Kaltinamasis teisme
Kaltinamasis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

11 klasių baigęs, nevedęs, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis G.Piktelis vieną 2018 m. birželio vakarą dalyvavo apleistame name Kauno P.Višinskio gatvėje surengtose išgertuvėse. Trijulė gėrė degtinę ir burnos skalavimo skystį. Pirmiausiai kilo konfliktas su sugėrovu vyru.

Nustatyta, kad nukentėjusiajam G.Piktelis sudavė mažiausiai dvidešimt smūgių kumščiais, kojomis bei mediniu pagaliu į veidą, krūtinę, nugarą ir kitas kūno vietas. Dėl patirtų sužalojimų asmuo ilgai sirgo, o smurtautojas buvo apkaltintas nesunkiu sveikatos sutrikdymu. Už tai baudžiama laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Po kilusio konflikto trijulė išsiskirstė, bet vėliau vėl susiėjo toje pačioje vietoje – statybvietėje. Šįkart įsiūčio auka tapo kartu alkoholį vartojusi moteris. Ji ir anksčiau sumuštasis buvo geri draugai.

Tyrimo metu nustatyta, kad G.Piktelis aukai sudavė mažiausiai penkiolika smūgių kumščiais, kojomis bei ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu kietu buku daiktu į galvą, pilvą, rankas ir kitas kūno vietas. Šiais veiksmais jis padarė 1972 m. gimusiai moteriai minkštųjų audinių sumušimus, poodines kraujosruvas, muštines žaizdas, nubrozdinimus, ūmų subdūrinį kraujo išsiliejimą apie dešinį galvos smegenų pusrutulį. Negana to, girtas G.Piktelis įvedė kietą, buką, ikiteisminio tyrimo metu nenustatytą daiktą nukentėjusiajai į makštį, taip padarydamas jai sužalojimus ir lytiniuose organuose.

Sužalota moteris atsidūrė ligoninėje. Dėl politraumos sukeltų komplikacijų ji mirė ten po kelių mėnesių – 2018 m. rugpjūtį. Už šį nusikaltimą G.Pikteliui grėsė laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Posėdžių salėje G.Piktelis nuolat slėpė savo veidą, teigė nusikaltimo padarymo metu buvęs registruotas darbo biržoje, neoficialiai dirbęs pas savo brolį. Anksčiau jis teistas 6 kartus – už smurtinius nusikaltimus, vagystę, plėšimą, pasipriešinimą policijos pareigūnams, viešosios tvarkos pažeidimą. Pastarąjį kartą nuosprendis jam buvo priimtas pernai metų vasarą – baudžiamuoju įsakymu skirtas areštas.

Teisme G.Piktelis neigė savo kaltę, tikino, kad nukentėjusysis (kurį jis sumušė) jį užpuolė su peiliu. Pasakojo, kad grumtynių metu pavyko atimti iš užpuoliko peilį. Numetęs jį, iš įvykio vietos pabėgo. Tyrimo metu peilis išties buvo rastas įvykio vietoje, tačiau teismo tokios istorijos neįtikino. Ketvirtadienį G.Piktelis buvo pripažintas kaltu. Už nesunkų sveikatos sutrikdymą jam skirta kalėti 1,5 metų, už nužudymą – 11 metų. Subendrinus bausmes, nutarta, kad nuteistasis už grotų praleis 11 metų. Į šį laiką įskaičiuotas ir laikinajame sulaikyme išbūtas terminas nuo pernai metų birželio.

Teismas pripažino, kad nuteistojo kaltė yra įrodyta, nes jo pačio parodymai byloje buvo nenuoseklūs, prieštaringi, prieštaravo įrodymams. Nebuvo nustatyta jokių atsakomybę lengvinančių aplinkybių, tik sunkinančios: apsvaigimas nuo alkoholio ir recidyvizmas.

Prokuroras prašė G.Piktelį įkalinti 12-ikai metų.

Patenkinti byloje ir trijų nukentėjusiųjų, iš kurių vienas – nužudytosios nepilnametis sūnus, civiliniai ieškiniai. Vienam nukentėjusiajam priteista atlyginti 10 tūkst. eurų neturtinę ir 190 eurų turtinę žalą, kitam – 3 860 eurų neturtinę ir 403 eurus turtinę žalą. Nepilnamečiam nužudytosios sūnui, kuris su mama bendravo artimai, jai mirus patyrė didelį stresą, nuteistasis turės sumokėti 13 tūkst. eurų.

Tenkintas ir Kauno teritorinės ligonių kasos 10 tūkst. 118 eurų siekiantis ieškinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius