Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skandalingai pagarsėjusiam M.Mažeikai-Asilui skirta bauda, konfiskuotas ir automobilis

43-ejų kauniečiui Mindaugai Mažeikai-Asilui, kuris neblaivus ir apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų bei neturėdamas teisės vairavo kito žmogaus vardu registruotą „Mercedes Benz“, paskirta maksimali 2 tūkst. eurų bauda. Konfiskuotas ir minėtas automobilis, – teigiama Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai.
Mindaugas Mažeika teisme
Mindaugas Mažeika teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Transporto priemonės savininkė žinojo, kad Mindaugas Mažeika neturi teisės vairuoti transporto priemonę. Todėl paskyrus Mažeikai ne jam priklausančios, tačiau jo vairuotos pažeidimo padarymo metu transporto priemonės konfiskavimą, nebūtų pažeisti proporcingumo ir protingumo principai. Šiuo atveju visuomenės interesai yra pakankami, kad pateisintų nuosavybės teisių ribojimą“, – sakė bylą išnagrinėjusi Kauno apylinkės teismo teisėja Audronė Levinskienė.

M.Mažeika administracinėn atsakomybėn patrauktas buvo už tai, kad 2018 m. liepos 31 d. Kaune, Kęstučio g. ir Vytauto pr., vairavo automobilį „Mercedes Benz“ neblaivus (0,51 promilės alkoholio), apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų ir neturėdamas teisės vairuoti.

Ne pirmą kartą administracinėn atsakomybėn traukiamas M.Mažeika kaltę pripažino iš dalies. Teigė, kad buvo išgėręs bokalą alaus, o narkotinių medžiagų tą dieną nevartojo, nors atlikti tyrimai parodė, kad M.Mažeika buvo vartojęs kokaino.

Teismas M.Mažeikai paskyrė maksimalią bausmę, nes jis sistemingai ir šiurkščiai pažeidinėjo Kelių eismo taisykles, nesilaikė moralės ir elgesio normų.

M.Mažeika teismo paskirtą baudą turi sumokėti per 40 d. nuo nutarimo įteikimo dienos, o apskundus nutarimą – ne vėliau kaip per 40 d. nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą dienos. Nesumokėjus baudos, ją išieškos antstoliai.

Šis nutarimas per 20 kalendorinių dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pastarąjį kartą į Kauno apylinkės teismą M.Mažeika-Asilas atvesdintas lapkričio 30-ąją. Verdikto dėl „agurkinių“ gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymo laisvėje laukiantis 43-ejų metų vyras niekaip nenustoja daryti teisės pažeidimų. Jis vis suimamas, bet dėl sveikatos būklės vėl paleidžiamas. Tąkart nepataisomo M.Mažeikos suėmimo siekta dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs, galimai sumušė sugyventinę. Bute buvo aptikta ir galimai narkotinių medžiagų. Teismas nusprendė 9 kartus teistą M.Mažeiką suimti mėnesiui. Nuo 2016 m. jam suėmimas buvo taikytas jau tris kartus.

Už savo artimo giminaičio ar šeimos nario nesunkų sveikatos sutrikdymą, kai tai padaroma kankinant ar kitaip itin žiauriai, gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Nužudymo bylos nagrinėjimo metu – nuo 2016 m. rudens, kai buvo pirmą kartą paleistas iš suėmimo, jis administracine tvarka yra baustas jau 8 kartus. Vyras nuolat sulaikomas prie automobilio vairo, kurio teisės vairuoti neturi. Ir neturi jau seniai.

Spalio 1 dieną Mindaugas Mažeika yra nuteistas už baudžiamojo nusižengimo, kuris susijęs su neteisėtu narkotinių priemonių disponavimu, padarymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius