Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingasis Batakių mokyklos direktorius įsisuko į teismų karuselę

Skandalingai išgarsėjęs Tauragės rajono Batakių miestelio pagrindinės mokyklos direktorius Rimvydas Varanavičius įsisuko į teismų karuselę. Tyrėjai vėl turės iš naujo ištirti, ar pedagogas sudavė mokiniui, teismui skundžiamos jo atleidimo iš darbo aplinkybės.
Rimvydas Varanavičius
Rimvydas Varanavičius / „Tauragės kurjerio“ archyvo nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė iš esmės atnaujinti bylą dėl Rimvydo Varanavičiaus atleidimo iš darbo 2018-ųjų rudenį. Nors šiuo metu Batakių pagrindinei mokyklai po Tauragės apylinkės teismo sprendimo vėl vadovauja R.Varanavičius, didelio atgarsio sulaukusi istorija nesibaigė.

Priešingai, vėl bus nagrinėjama – ar sudavė paaugliui jį paauklėti norėjęs mokyklos direktorius, ar ne.

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė, kad procesinių pažeidimų padarė Tauragės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai turės iš naujo tirti šią istoriją.

Tik įvertinus visas incidento aplinkybes bus nagrinėjama atleidimo iš darbo byla.

R.Varanavičius prašo teismo pripažinti atleidimą iš darbo neteisėtu, grąžinti į darbą, priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstiną pravaikštą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tauragės apskrities vyriausias policijos komisariatas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tauragės apskrities vyriausias policijos komisariatas

Kaltintas paauklėjęs mokinį „vyriškai“

Batakių pagrindinės mokyklos direktorius R.Varanavičius 2018-ųjų pabaigoje buvo atleistas iš pareigų kilus įtarimams, jog galimai smurtavo prieš mokinį.

Mokytojų dienos išvakarėse direktorius, įtariama, panaudojo fizinį smurtą prieš penkiolikametį. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Apie smurtą mokyklos socialinei darbuotojai pasisakė pats paauglys. Vėliau nuosekliai apie incidentą, kilusį direktoriaus kabinete, vaikas papasakojo mamai, policijos pareigūnams.

Į viešumon iškilusį skandalą sureagavo rajono valdžia. Direktorius buvo atleistas.

Rajono savivaldybės vadovų sprendimui atleisti R.Varanavičių iš pareigų, kaip tada sakė Tauragės rajono vadovai, įtakos turėjo ir jo reputacija.

Tačiau ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nustačius, kad direktoriaus veiksmai neužtraukė baudžiamosios atsakomybės, o turi administracinių nusižengimų požymių.

R.Varanavičius buvo nubaustas už tai, kad būdamas mokymo įstaigos vadovas prieš šios įstaigos mokinį panaudojo fizinį smurtą ir buvo nubaustas 90 eurų bauda.

Pats mokyklos vadovas savo kaltę neigė ir tikino buvęs apkalbėtas nedrausmingo paauglio.

Dėl šio epizodo pedagogas kreipėsi į teismą, bylinėdamasis pasiekė ir Aukščiausiąjį teismą. Šio nutarimas R.Varanavičiui buvo palankus – buvo pripažintos tyrėjų klaidos ir pareigūnai iš naujo turės tirti incidentą.

Buvo sulaikytas girtas

2017-aisiais jis buvo girtas sulaikytas prie vairo, administracine tvarka dėl išgėrinėjimo buvo baustas ir anksčiau – 2014-aisiais apsvaigęs nuo alkoholio išplūdo pareigūnus. Tuomet jam teko nakvoti areštinėje ir sumokėti 101 euro baudą.

Po trejų metų – 2017-aisiais pareigūnai pastebėjo, kad R.Varanavičius išlipdamas iš automobilio svirduliavo. Įtarimai, kad jis gali būti neblaivus – pasitvirtino. Vyrui buvo nustatytas 2,27 promilės girtumas.

Tauragės rajono apylinkės teismas nuteisė jį dėl vairavimo išgėrus, konfiskavo automobilį „Mitsubishi Colt“ ir atėmė teisę vairuoti pusantrų metų.

Mokyklos direktorius atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir pagal laidavimą vieneriems metams perduotas sūnui.

Vietos leidinys „Tauragės žinios“ šią savaitę rašė, jog dar prieš kelias dienas pareigūnai vėl tikrino R.Varanavičiaus blaivumą. Gauta informacijos, kad jis gali būti išgėręs darbo vietoje, tačiau įtarimai nepasitvirtino, o pats direktorius tikino nebevartojantis alkoholio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius