Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingi, bet nutylėti nusikaltimai sostinėje: „Iššoko su kaukėm, beisbolo lazdom ir pistoletais“

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme išklausyti nukentėjusieji, kurie tapo plėšimų ir smurto virtinės aukomis 2018-aisiais metais Grigiškėse. Dėl visų įvykių šiuo metu nuosprendžio už grotų laukia Vitalijus Kazakas, kuris kaltinamas plėšimais, neteisėtu laisvės atėmimu, disponavimu ginklais ir viešosios tvarkos pažeidimu.
Vitalijus Kazakas
Vitalijus Kazakas / 15min nuotr.

Nors V.Kazako ir jo bendrininkų nusikaltimai itin įžūlūs, sostinės policija nuslėpė juos nuo visuomenės – nė incidentas nebuvo paskelbtas įvykių suvestinėse.

Užpuolė kelyje

2018 metų rugsėjo 26-osios popietę vyras darbo reikalais važiavo link Grigiškių. Aplenkęs mikroautobusą ant kelio jis išvyko nugriuvusį pusnuogį vyrą ir du jį pakelti bandančius vyriškius.

Vairuotojas sustojo paklausti, ar nieko nenutiko ir jiems nereikia pagalbos. Šie atsakė, kad norėtų būti pavežėti iki Grigiškių.

Kadangi trijulė buvo akivaizdžiai neblaivi, vienas jų rankoje laikė degtinės butelį, vairuotojas atsisakė juos įleisti į savo automobilį. Tai sukėlė smurto protrūkį.

„Jie pradėjo daužyti automobilį, sakau, kviečiu policiją. Jie plėšė duris, griebė telefoną iš rankų, per atvirą langą smūgiavo man į veidą. Bandė ištempti į lauką, bet tik nuėmė kairį batą“, – teisme prisiminė nukentėjusysis.

15min nuotr./Vitalijus Kazakas
15min nuotr./Vitalijus Kazakas

Vyras sunkiai galėjo suskaičiuoti, kiek smūgių gavo, bet užpuolimo rezultatas – 6 nuskelti dantys, už kurių sudėjimą teko pakloti porą tūkstančių eurų.

Jis prisiminė, kad pravažiuojantys automobiliai pradėjo pypsėti, kai kas sustojo ir filmavo visą situaciją, bet įsikišti pabijojo.

Anot nukentėjusiojo, jį mušė dviese – V.Kazakas ir Žilvinas Martinėnas. Trečiasis vyras tiesiog stovėjo ir stebėjo viską su degtinės buteliu rankoje, o pradėjus pypsėti ir stoti automobiliams, paragino sėbrus sprukti.

„Jis pasakė, baikite, yra per daug liudininkų. Juos nutempė nuo manęs, visi pasišalino į mišką ir pabėgo. Tada iškvietėm policiją“, – pasakojo jis.

Nukentėjusysis pažymėjo, kad policija padėjo nedaug. Trakų rajono komisariato pareigūnai iš esmės net nesiruošė ieškoti užpuolikų. Pats vyras sugebėjo gauti apylinkių vaizdo kamerų įrašus ir atsekti jį užpuolusią trijulę.

Tik pačiam nunešus visus surinktus įrodymus į komisariatą Vilniuje, pareigūnai pradėjo tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Paskolinti automobilį reikalavo su ginklu

Antrasis nusikaltimas, dėl kurio kaltinami Ž.Martinėnas ir V.Kazakas, po kelių savaičių užfiksuotas prie garažų Grigiškėse.

Tądien Vytautas su draugu sėdėjo savo automobilyje „VW Passat“, kai prie jų privažiavo „Mercedes“ furgonas.

Iš jo išlipo iš matymo pažįstamas V.Kazakas ir sėdo į Vytauto automobilį.

„Kadangi turėjau pasiimti iš darbo sugyventinę ir buvau susitaręs taisyti automobilį, tai atsisakiau. Aš nelabai gerai jį pažįstu, kad mašiną skolinčiau“, – prisiminė jis.

Toks atsakymas V.Kazakui nepatiko, todėl jis pašaukė „Mercedes“ likusį Ž.Martinėną.

15min nuotr./Vitalijus Kazakas
15min nuotr./Vitalijus Kazakas

„Pašaukė Žilviną, jis atsistojo šalia mano durelių, ištraukė ginklą ir nutaikė į mane pistoletą su duslintuvu. Tada V.Kazakas sako, jei atsisakys, šauk į koją. Nerizikavau, tiesiog išlipau. Sakė porai dienų pasiims, dar savo numerį paliko, bet po to neatsiliepė“, – prisiminė Vytautas.

Visgi neseniai už 3200 eurų įsigyto automobilio jis taip ir neatgavo. Tiesa, jie jam paliko savo „Mercedes“, tačiau paaiškėjo, kad šiems jis net nepriklauso, todėl jį teko grąžinti savininkui.

Kruvinas garažo apiplėšimas

Spalio 3-iosios rytą su šiuo pagrobtu „VW Passat“ V.Kazakas įvažiavo į garažus Grigiškėse, kur įsikūręs Česlovo autoservisas.

Tuo metu ten buvo jis, vienas klientas ir pora darbuotojų. Česlovas pasakojo, kad V.Kazaką pažįsta beveik dešimtmetį, šis kartais atveždavo suremontuoti automobilį.

„Mūsų santykiai buvo geri, niekada nekonfliktuodavom, žinau, kad anksčiau buvo rimtai sportavęs“, – pažįstamą apibūdino nukentėjusysis.

Tačiau tądien įvažiavęs V.Kazakas nebuvo nusiteikęs draugiškai. Iš automobilio jis išlipo rankose laikydamas beisbolo lazdą ir šaunamąjį ginklą.

„Po to jis pasakė, puolam, iš automobilio iššoko du žmonės su kaukėm, su beisbolo lazdom ir pistoletais su duslintuvais. Jis puolė mane su beisbolo lazda ir pistoletu. Šitų veiksmų aš išvis nesupratau. Klausiu, kame reikalas, pakalbam, išsiaiškinsim“, – prisiminė Česlovas, bet vietoj išsiaiškinimo, gavo su beisbolo lazda į galvą.

Vėliau V.Kazakas su autoserviso direktoriumi nuėjo į garažą, ten smurtas tęsėsi.

„Po to mes išėjom į lauką, mano klientas jau sumuštas ir surištas ant žemės guli. Aš pradėjau bėgti, bet jis mane pasivijo, sakė, jei nestosiu, nušaus. Su byta trenkė į galvą, aš apsipyliau krauju“, – prisiminė nukentėjusysis.

Apiplėšimo centre atsitiktinai atsidūręs serviso klientas teisėsaugai pasakojo, kad buvo netikėtai užpultas ir žiauriai sudaužytas. Gulėdamas savo kraujo klane jis prarado sąmonę. Po to jis, Česlovas ir du darbuotojai buvo nutempti į kabinetą garaže.

„Iškratė mano tašytę ir pamatęs, kad ten nėra pinigų, vėl trenkė man su beisbolo lazda į galvą, – prisiminė serviso vadovas. – Mano darbuotojui liepė plauti kraują aplink garažą. Nuplovus kraują atvedė darbuotoją, kai vedė, jis maldavo jo nežudyti, nes jis turi du vaikus. V.Kazakas nuo sienos nukabino orinį šautuvą ir pradėjo mane daužyti. Sulūžus šautuvui, įrėmė į galvą pistoletą, klausė, kur pas mane namie guli pinigai.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Serialo „Pasmerkti IV“ naujojo sezono pristatymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Serialo „Pasmerkti IV“ naujojo sezono pristatymo akimirka

Paėmęs raktus V.Kazakas su kaukėtu bendrininku išvažiavo į Česlovo namus, palikęs dar vieną sėbrą saugoti įkaitus. Visi kabinete buvo suguldyti ant žemės.

Smarkiai kraujavęs klientas buvo ties nualpimo riba. Plėšikas nuolat spardė jam į kojas, kad neprarastų sąmonės.

„Jis prašė vandens, nes praradinėjo sąmonę. Jam atnešė šuns dubenėlyje vandens“, – įvykius prisiminė Česlovas.

15min nuotr./Vitalijus Kazakas
15min nuotr./Vitalijus Kazakas

Po kiek laiko V.Kazakas grįžo dar labiau įsiutęs, nes bute rado tik kelis šimtus eurų, o tikėjosi kur kas didesnio grobio. Jis tęsė egzekuciją, po to susirinko kompiuterius ir liepė visiems gulėti dešimt minučių, o pats su sėbrais pasišalino.

„Dar pasakė, kad jei kviesim policiją, tai visiems mums galas“, – prisiminė Česlovas.

Dėl šių įvykių V.Kazakas apkaltintas ne tik dėl ginkluoto apiplėšimo, bet ir dėl neteisėto laisvės atėmimo. Tiesa, kas buvo du jo kaukėti bendrai, teisėsaugai taip ir nepavyko išsiaiškinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius