-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingo automobilių „Kia“ pirkimo Teisingumo ministerijoje baudžiamoji byla – finišo tiesiojoje

Abudu ministerijos vadukai ir mašinų prekybininkas, kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, teismo baigiamosiose kalbose tikino esantys nekalti kaip kūdikiai.
Teisingumo ministerija
Teisingumo ministerijoje dėjosi neteisingi dalykai. / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Antradienio posėdyje Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo teisėja iškart pasiūlė rėžti baigiamąsias kalbas.

„Kalbėsiu trumpai. Esu nekaltas, prašau teismo priimti išteisinamąjį nuosprendį“, – sakė Teisingumo ministerijos (TM) sekretorius Dainius Narkevičius.Manau, kad esu nekaltas, jokios nusikalstamos veikos nesu padaręs, – teisme pareiškė A.Kapitanovas, panašios buvo ir kitų dviejų teisiamųjų baigiamosios kalbos.

Kito TM atstovo Investicijų ir informacinių technologijų skyriaus vedėjo Aleksandro Kapitanovo baigiamoji kalba taip pat buvo lakoniška: „Manau, kad esu nekaltas, jokios nusikalstamos veikos nesu padaręs.“

Automobilius „Kia“ skandalingomis aplinkybėmis ministerijai pardavusios bendrovės „KIA auto“ direktorius Gintaras Kaukėnas kalbėjo panašiai: „Jokios nusikalstamos veikos nepadariau, prašau priimti išteisinamąjį nuosprendį.“

15min.lt primena, jog nuo pareigų nušalintas TM sekretorius D.Narkevičius kaltinamas organizavęs automobilių pirkimo konkursą taip, kad sąlygos tiktų tik vienai įmonei – „KIA auto“.

Be to, ministerijai už 150 tūkst. litų įsigijus tris automobilius „Kia Ceed“, G.Kaukėno bendrovė D.Narkevičiui suteikė 10 tūkst. litų nuolaidą privačiam automobiliui įsigyti.

Į visiems naudingą, bet atsirūgusį sandorį buvo įtrauktas ir TM Investicijų ir informacinių technologijų skyriaus vedėjas A.Kapitanovas.

Praeitame teismo posėdyje prokuroras yra pasiūlęs verslininkui G.Kaukėnui skirti 9 mėnesių nelaisvę, bausmę atidedant metams.

TM sekretoriui D.Narkevičiui siūlyta neleisti dirbti valstybės tarnyboje ketverius metus, A.Kapitanovui – trejus metus.

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas nuosprendį šiems trims veikėjams skelbs gegužės 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius