Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingo tyrimo tęsinys: kokią įtaką Borisas Dekanidzė turėjo Lietuvos valdžiai?

Antrojoje LNK žurnalisto Egidijaus Knispelio dokumentinio ciklo „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ dalyje bus tęsiama praėjusią savaitę pradėta pasakoti žurnalisto V. Lingio nužudymo istorija, teigiama televizijos išplatintame pranešime spaudai.
Georgijus Dekanidzė
Georgijus Dekanidzė / LNK nuotr.

Šioje dalyje bus paviešinta iki šiol niekur neskelbta Vidaus reikalų ministerijos slapta medžiaga apie Georgijų Dekanidzę ir jo įtaką to meto Lietuvos valdžios atstovams.

Bus svarstoma, kodėl tardytojai ir teisėjai nepateikė nė vieno aštraus klausimo jau tada „Vilniaus brigados“ „krikštatėviu“ vadintam G. Dekanidzei. Nepajėgta ar nenorėta? Tada, kodėl? Ką, tokiu atveju, būtų tekę sodinti greta jo ant kaltinamųjų suolo? Ar nebūtų tai panašu į jau pirmojoje filmo dalyje rodytiems Latvijos policininkams jų viršininkų ištartą frazę: „Nelįskite čia. Dirbkite ir tylėkite.“ Tai Latvijos ypatingasis policijos būrys išgirdo po to, kai nubraižė pelno, gaunamo už naftos kontrabandą, paskirstymo schemą. Joje buvo surašyta pusės to meto Latvijos vyriausybės narių, filmo autoriui sakė buvę Latvijos pareigūnai.

Vietoje to, kad tardymo metu G. Dekanidzei nesugebėta ar nenorėta (nes VRM turėjo rimtos informacijos) pateikti grėsmingus klausimus, pastarasis teisme graudeno teisėjus: „Mano sūnus – ne nusikaltėlis. Jam nerūpi nusikaltimai. Jis mėgo pasėdėti restoranuose, vaišino draugus, mėgo išgerti. Labai mylėjo moteris. Kuris iš jūsų, gerbiami teisėjai, to nemėgsta ? A?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius