-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skirvytės žiotyse ties Rusne įlūžo ir nuskendo du Rusijos piliečių automobiliai (papildyta 12.05 val.)

Skirvytės žiotyse ties Rusnės sala įlūžo du Rusijos piliečiams priklausantys automobiliai. Lietuvos pareigūnai įvykio vietoje sulaikė septynis rusus.
Sniego rogių vėžios ant Kuršių marių ledo
Kuršių marių ledas / Sauliaus Žiūros/ BFL nuotr.
Temos: 2 Ledas Rusnė

Kaip 15min.lt žurnalistas sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, sekmadienio rytą Šilutės ugniagesių narai buvo iškviesti į Rusnės salą. Gelbėtojams buvo pranešta, kad Skirvytės upės žiotyse įlūžę nuskendo du automobiliai Audi.

Paaiškėjo, kad automobiliais beveik iki Rusnės salos per Kuršių marių ledą iš Kaliningrado srities atvažiavo septyni rusai. Juos pareigūnai sulaikė įvykio vietoje.

Ugniagesiai teigia, kad narai apžiūrėjo abu Audi. Tačiau šiuo metu ištraukti į krantą įlūžusius automobilius nėra jokių galimybių. Mašinos nuskendo maždaug už 400 metrų nuo kranto. Ledas šioje vietoje nėra tvirtas, aplink daugybė properšų.

Įvykio aplinkybes aiškinasi pasieniečiai.

Papildyta 12.05 val.: Kaip 15min.lt informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas, sulaikytieji pasieniečiams aiškino, kad jie tiesiog pasiklydo važinėdami Kuršių marių ledu.

„Neturime pagrindo manyti, kad jie gabeno kontrabandą ar valstybės sieną pažeidė turėdami piktų kėslų. Ant oro pagalvių plaukiojantis pasieniečių laivas visus septynis sulaikytus užsieniečius pristatė į Neringos užkardą, kur jiems bus surašyti protokolai už neteisėtą sienos perėjimą. Paskui jie bus perduoti Rusijos pasieniečiams“, - sakė R.Pukinskas.

Pasak VSAT atstovo, virš vandens kyšo nuskendusių automobilių stogai, tačiau šiuo metu ištraukti mašinų nėra galimybių.

Kokias nuobaudas skirti sieną pažeidusiems rusams, spręs teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius