Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skriauda Joninių šventės dalyviui: suplėšė išeiginius „Nike“ treningus, nuplėšė aukso grandinėlę, sumušė, atėmė mobilųjį

Šventinį vakarą Gudkaimyje (Vilkaviškio r.) nuo smurtautojo nukentėjo trys vaikinai, vienas jų patyrė ir nemažą turtinę žalą. Iš policijos įvykių suvestinės matyti, kad per Jonines neramumų būta visoje Lietuvoje.
Joninės Lazdynuose
Joninių šventės akimirka sostinės Lazdynuose: ne visiems pasisekė atšvęsti taip kultūringai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Joninių vakarą, 18.53 val., į Vilkaviškio rajono policijos komisariatą rašytiniu pareiškimu kreipėsi trys Kybartų (Vilkaviškio r.) gyventojai: A.R., gyvenantis Vištyčio gatvėje, A.K. (deklaruota gyvenamoji vieta Vasario 16-osios g.) ir A.D. (gyv. K.Naumiesčio g.).

Pareiškėjai nurodė, kad išvakarėse pradėjus švęsti Jonines, apie 22 val., Gudkaimyje (Kybartų sen. Vilkaviškio r.) vykusios šventės metu, prie parduotuvės nukentėjo nuo R.Ž., gyvenančio tame pačiame kaime. Nukentėjusiajam A.R. skriaudikas R.Ž., kaip teigiama, paėmęs už plaukų trenkė kumščiu į kairę ausį. Kitam vaikinui – A.K., sudavė smūgį delnu į veidą.

Po to su mušeika susimušė ir A.D, kuriam R.Ž. sudavė smūgius rankomis į įvairias kūno vietas.

A.D. pabėgo, bet netrukus apsižiūrėjo, kad yra dingusi auksinė grandinėlė (pinto rašto) bei mobiliojo ryšio telefonas „Nokia 1200“, be to, suplėšytos sportinės „Nike“ kelnės.

Padaryta turtinė žala tikslinama. Policijos žiniomis, po šio įvykio trys minėti asmenys į medikus pagalbos nesikreipė.

Incidento aplinkybės tiriamos, šeštadienį pranešė Marijampolės apskrities VPK.

Tuo tarpu Vilniaus rajone penktadienio naktį, apie 1 val. 20 min., renginio metu Glitiškių kaimo Liepų alėjoje tarp grupės jaunuolių kilo muštynės. Policijos pareigūnams bandant išskirti mušeikas, du asmenys pasipriešino pareigūnams bei sudavė tarnybos metu uniformuotam Vilniaus apskrities VPK Vilniaus rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Patrulių būrio specialistui A.S. (gimusiam 1976 m.) į galvą, suplėšė tarnybinius marškinius.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Policija įvykio vietoje
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Policija

Įtariamieji neblaivūs S.V. (gimęs 1990 m.) (2,01 prom. alkoholio) ir G.F. (gimęs 1985 m.) (2,31 prom. alkoholio) apklausti. Pareigūnas dėl galvos sumušimo, suteikus medicinos pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Kaip šeštadienį praneša Policijos departamentas, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 286 str. (Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Po Joninių nakties paryčiais sostinės medikams teko gelbėti vieną jaunuolį. 6 val. 10 min. Vilniuje, Antakalnio gatvėje, rastas ir nugabentas į ligoninę nenustatytos tapatybės apie 20 metų amžiaus jaunuolis, apsinuodijęs alkoholiu.Policijos pareigūnams bandant išskirti mušeikas, du asmenys pasipriešino pareigūnams bei sudavė patruliui į galvą, suplėšė tarnybinius marškinius.

Joninių dieną apie 11.00 val. iš Marijampolės ligoninės buvo gautas telefoninis pranešimas apie tai, kad į medikus dėl daugybės kūno sumušimų kreipėsi pilietis J.J., gyvenantis Baraginės kaime (Marijampolės sen.).

Nukentėjusysis po medikų apžiūros išleistas gydytis į namus.

Nustatyta, kad Joninių išvakarėse apie 23 val. Baraginės kaime jis buvo sumuštas kitų piliečių: Ž.J. ir M.K. Tyrimas tęsiamas.

Dar vienas penktadienį 21.13 val. į Vilkaviškio rajono policiją paskambinęs vyriškis (R.Č.) pranešė, kad jį ties įvažiavimu į jam priklausančio gyvenamojo namo, esančio Sūdavos kaime (Klausučių sen. Vilkaviškio r.) kiemą sumušė 2 ar 3 nepažįstami jaunuoliai, suduodami smūgius rankomis bei kojomis į įvairias kūno vietas. Užpuolikai nedelsdami pasišalino automobiliu „Ford Mondeo“, kurio valstybiniai numeriai nėra žinomi.

R.Č. po medikų apžiūros išleistas gydytis į namus, apžiūros metu nustatyti sumušimai galvos srityje.

Jau šeštadienį po vidurnakčio, 01.48 val., iš Marijampolės ligoninės suaugusių priėmimo skyriaus policijoje buvo gautas pranešimas, kad į medikus kreipėsi pilietis E.B., gyvenantis Draugystės gatvėje. Marijampolietis buvo sužalotas. Pareigūnams nuvykus į ligoninę, vyriškis apie sužalojimo ir įvykio aplinkybes būdamas neblaivus nieko nepasakojo. Medikų diagnozė: pakaušio muštinė žaizda, apatinio žandikaulio lūžimas ir 1,6 promilės girtumas. Po medikų apžiūros išleistas į namus, tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius