Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skuodo budelis Saulius Paulikas teismui skundžiasi, kad iš kalėjimo jo nepaleidžia dėl žiniasklaidos spaudimo

Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo už kraupią avariją nuteisto buvusio Skuodo policininko Sauliaus Pauliko skundą dėl sprendimo neišleisti jo į laisvę.
Saulius Paulikas
Saulius Paulikas / Egidijaus Jankausko/ 15min archyvo nuotr.

Tris vaikus per avariją Aleksandrijos (Skuodo r.) gyvenvietėje pražudęs buvęs policininkas Saulius Paulikas atkakliai siekia lygtinio paleidimo.

Nors kalėjimo vartai jam turėtų atsiverti tik 2016 m. lapkričio mėnesį, 32 metų S.Paulikas pageidauja įkvėpti gryno oro jau dabar.

Dėl to, kad vis dar laikomas už spygliuotų vielų, Skuodo budeliu pramintas vyras kaltina žiniasklaidą.

Esą žurnalistų dėmesį jo bylai jaučiantys teisėjai pasiduoda visuomenės spaudimui, todėl nesutinka taikyti jam lygtinio paleidimo.

Ketvirtadienio popietę Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo S.Pauliko skundą dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo 2013-01-04 nutarties, kuria buvo atsisakyta leisti jam toliau atlikinėti nuosprendžiu paskirtą bausmę neizoliuotam nuo visuomenės.

Prieš tai S.Paulikas Vilniaus miesto apylinkės teismui skundė pataisos namų Lygtinio paleidimo komisijos jam nepalankų sprendimą.

S.Pauliko likimą sprendusi Komisija atsižvelgė į tai, kad S.Paulikas savo poelgiu padarė ypatingą žalą visuomenei ir sukėlė nepataisomas pasekmes.

S.Paulikas nusidėjo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Maža to, net atlikdamas bausmę pataisos namuose, S.Paulikas buvo baustas už alkoholio vartojimą. Tiesa, priklausomybė alkoholiui šio nuteistojo nekamuoja.

Vaikus nužudė netyčia

Savų argumentų turi ir nuteistasis.

S.Paulikas priekaištauja, kad į laisvę jo nepaleidęs teismas vadovavosi ne lygtinio paleidimo, o bausmės tikslais.

Nuteistasis kartojo esminį dalyką: jo įvykdytas nusikaltimas nėra tyčinis, o padarytas iš neatsargumo. Juk būdamas laisvėje jis dirbo policijoje, laikėsi įstatymų, nebuvo baustas.

Jam taip pat pikta, kad dėl lygtinio paleidimo sprendusi Komisija ir teismas neįvertino nei jo asmenybės, nei jo resocializacijos siekių.

Nuteistasis kartojo esminį dalyką: jo įvykdytas nusikaltimas nėra tyčinis, o padarytas iš neatsargumo.

Juk būdamas laisvėje jis dirbo policijoje, laikėsi įstatymų, nebuvo už nieką baustas.

S.Paulikas įsitikinęs, kad neigiamą teismų nusistatymą jo atžvilgiu lemia žiniasklaidos dėmesys ir visuomenės spaudimas.

Vyras prašo atsižvelgti, kad nelaisvėje jis dalyvauja įvairiose tobulėjimo programose, lanko sporto ir kultūros renginius. Būdamas laisvėje jis turėtų geresnes galimybes dengti iš jo priteistus civilinius ieškinius.

Dar vienas lygtinio paleidimo siekiančio S.Pauliko argumentas – jo pakartotinio nusikaltimo rizika pagal „OASys“ metodiką yra minimali, siekianti vos 10 balų (iš 168 galimų).

Prokuratūros pozicija šioje byloje: skundžiama nutartis buvo teisėta, motyvuota ir pagrįsta. Todėl S.Paulikui dar ne laikas į laisvę.

Vilniaus apygardos teismo verdiktas bus neskundžiamas. Jei nutartis S.Paulikui vėl bus nepalanki, kitą sykį jis galės siekti lygtinio paleidimo po pusės metų.

Pražūtingas BMW skrydis

Kaip jau pasakojo 15min.lt, automobilį BMW neblaivus vairuodamas S.Paulikas tris ketvirtokus Skuodo rajono Aleksandrijos gyvenvietėje partrenkė 2007 metų lapkričio 7 dieną, trečiadienį, apie 14 valandą.

Bylos duomenimis, per miestelį, kur leistinas greitis yra 50 km/val., S.Pauliko vairuojamas BMW skriejo apytikriai 105 km/val. greičiu.

Specialisto išvadoje nurodoma, kad priekiniais ratais įslydęs į Liepų gatvės kairę šalikelę, automobilis BMW 524, judėdamas apie 79 km/val. greičiu, šonu trenkėsi į ta pačia kryptimi einančius tris mažamečius pėsčiuosius.

Baudžiamoji byla dėl šios tragiškos avarijos buvo nagrinėjama visų instancijų teismuose, galutinis nuosprendis – 9 metai kalėjimo ir 900 tūkst. litų ieškinys žalai atlyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius