-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skuodo vyriausiasis architektas lieka pripažintas kaltu dėl korupcinių nusikaltimų

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo prokuroro apeliacinį skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo 2019 m. gruodžio 2 d. nuosprendžio, kuriuo kaltais už korupcinio pobūdžio nusikaltimus pripažinti buvęs Skuodo rajono savivaldybės vyriausiasis architektas Tomas Bagočius ir jam padėjusi matininkė V. Gutauskienė.
Buvęs vyriausiasis Skuodo rajono architektas Tomas Bagočius teisme
Buvęs vyriausiasis Skuodo rajono architektas Tomas Bagočius teisme / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Pirmos instancijos teismo nuosprendžiu, už piktnaudžiavimą tarnyba, dokumentų klastojimą ir kyšininkavimą T. Bagočiui skirta 19 800 Eur bauda, o V. Gutauskienei už piktnaudžiavimą tarnyba bei dokumentų klastojimą – 12 100 Eur bauda. Lietuvos apeliacinis teismas, iš dalies tenkinęs prokuroro apeliacinį skundą, priėmė sprendimą konfiskuoti iš buvusio Skuodo rajono vyriausiojo architekto kaip kyšį gautus 6 500 Eur valstybės nuosavybėn.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, duomenimis, Skuodo vyriausiasis architektas sistemingai, siekdamas turtinės naudos, neteisėtai susitardavo su užsakovais, kad už piniginį atlygį jis parengs statybos projektą. Vykdydamas susitarimus, vyriausiasis architektas, norėdamas nuslėpti projektų autorystę, statybos projektuose nurodydavo iš anksto su bendrininke V. Gutauskiene sutartą, tikrovės neatitinkančią informaciją, esą šių projekto autorė ir projekto vadovė yra V. Gutauskienė. Tokiu būdu dalis projektų dokumentų buvo suklastojama. Vėliau vyriausiasis architektas paties parengtiems projektams pritardavo ir išduodavo statybos leidimus suprojektuotiems pastatams statyti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuosprendis įsiteisėjo, jis gali būti skundžiamas kasacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius