Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaptu liudininku pristatomas vyras: Drąsius Kedys slapstėsi Ispanijoje, jis turėjo milijonus

Policijos informatoriumi vadinamas vyras LNK laidoje „Abipus sienos“ pasakojo apie tai, kaip neva buvo rengiamasi žudynėms Kaune, kiek pinigų galimai turėjo Drąsius Kedys ir kur jis slapstėsi po tų įvykių.
Slaptuoju informatoriumi pristatomas vyras
Slaptuoju informatoriumi pristatomas vyras / LNK nuotr.

Kriminalinės policijos vadovybę krečia skandalas, paviešinus slapto liudininko parodymus. Vyro teigimu, jis iš anksto informavo policijos vadovybę apie planuojamas D.Kedžio žmogžudystes. Tačiau pareigūnai neva nesiėmė reikiamų priemonių, informaciją slėpė nuo prokurorų.

Tomu prisistatęs slaptuoju policijos informatoriumi vadinamas vyras antradienį „Abipus sienos“ laidoje pasakojo, kad pareigūnams jis nurodė sodo namelį netoli Vilniaus, kuris buvo numatytas kaip būsimoji D.Kedžio slėptuvė po žudynių, o taip pat perdavė ir šio daiktus. Jie buvo skirti D.Kedžio slapstymosi sodo namelyje laikotarpiui. Be drabužių, dviejų butelių degtinės, bloko cigarečių, čia buvo ir 70 tūkstančių dolerių.

Tomas sakė, kad pareigūnai vėliau šiuos daiktus grąžino, tačiau pinigų ten nebebuvo. „Jie pasakė, kad tai pridėta prie tyrimo“, – sakė vyriškis.

Tuo, kad D.Kedys neturėjo problemų dėl pinigų stygiaus, Tomas ne kartą įsitikino. D.Kedys esą rodė jam didelę pinigų sumą, – ji siekė 4 milijonus litų. Vyro pasakojimu, prieš žudynes D.Kedys pasisiuvo specialią liemenę su daugybe kišenių, kuriose galima buvo slėpti daug pinigų. Tomo teigimu, prieš žudynes D.Kedys visus pinigus išsikeitė į dolerius – jis ketino vykti į Lenkiją, iš ten į Rusiją arba Ispaniją, tad manė, jog JAV doleriai bus patogiausia valiuta.

Tomas tvirtino, kad D.Kedys padėjo ir jam finansiškai – duodavo kas mėnesį po porą tūkstančių litų. Už dalyvavimą žudynėse D.Kedys neva žadėjo jam milijoną, tačiau vėliau planai pasikeitė, ir buvo nuspręsta, kad jis tiktai padės D.Kedžiui slapstytis.

Šturmavo namelį

Policijos informatoriumi vadinamas vyras teigia, kad pareigūnamss jis pateikė duomenis apie planuojamas žudynes, matė, kad D.Kedys tam tvirtai pasiryžęs.  „Aš Drąsiaus klausiau, kodėl tu rengiesi žudyti. Juk turi gerą gyvenimą – namą, automobilį, aukso grandines ant kaklo. Jis atsakė, kad apsisprendęs veikti nedelsiant“, – teigia Tomas.

Po 2009-ųjų spalio 5-osios žudynių Kaune dar tą patį rytą Tomas buvo nuvežtas į Policijos departamentą. Vyras turėjo padėti pareigūnams susigaudyti, ką ir kaip po nusikaltimo gali daryti D.Kedys.

Pagal planą D.Kedys turėjo iš Kauno atvykti į Vilnių ir paskambinti Tomui. Buvo numatyti bent keli variantai, kaip jis atvyks į sutartą vietą. Tačiau skambučio Tomas nesulaukė, planai pasikeitė. „Policijos departamente prasėdėjau bemaž visą dieną. Ten sužinojau, kad „Aras“ važiuoja pulti sodo namelį, kurį jiems kiek anksčiau buvau nurodęs kaip Drąsiaus slėptuvę“, – prisimena Tomas.

Tomas sako dar ketinęs vykti į sutartą vietą, tačiau pareigūnai jam paskyrė apsaugą ir liepė likti namie.

Vyko į Ispaniją?

Tomas tvirtina, kad D.Kedys po žudynių keliems mėnesiams dingo, o vėliau su vienu jo pažįstamu bendravo „Skype“ iš Ispanijos. Tomas tvirtina pats buvęs šio susirašinėjimo metu prie kompiuterio ir šiek tiek pakalbėjo su D.Kedžiu. Šis neva buvo užsiauginęs ilgus plaukus, nudažęs juos juoda spalva, užsiželdinęs barzdą.

D.Kedys neva slapstėsi Ispanijoje Alikantės regione, pas vieną savo artimą draugę – „gyvenimo meilę“ kaunietę. Ši neva anksčiau turėjo savo verslą Kaune, tačiau likus kuriam laikui iki žudynių viską pardavė ir išvyko gyventi į Ispaniją.

Tomas tvirtina ir apie tai informavęs pareigūnus – informaciją jiems neva suteikdavo kas savaitę ar kas dvi.

Slaptuoju informatoriumi vadinamas vyras ir vėl pakartojo, kad D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė apie ruošiamas žudynes neva viską žinojo. Jo teigimu, D.Kedys vis kartojo, kad Neringa sužinos Jono Furmanavičiaus darbo grafiką, vėliau pasirūpins mergaitės globa. Jis taip pat teigė, kad pareigūnai turėjo informacijos apie tai, jog N.Venckienė po žudynių bendravo su broliu. Ji broliui prieš žudynes taip pat neva paskolino 300 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius