-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaugos namų direktorė kaltinama savoms reikmėms pasisavinusi per 100 tūkst. eurų

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė teismui perdavė bylą, kurioje Kauno rajono gyventoja I. L. kaltinama turto pasisavinimu, neteisėtu vertimusi komercine veikla, neteisingu duomenų pateikimu ir apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / LR prokuratūros nuotr.

Bylos duomenimis, kaltinamoji I. L., būdama slaugos namų direktore ir kasininke, galimai vykdė apgaulingą bendrovės buhalterinės apskaitos tvarkymą. Įtariama, kad laikotarpiu nuo 2016 metų pradžios iki 2018 metų galo, slaugos namų direktorė į įmonės buhalteriją neįtraukė daugiau nei 105 600 eurų pajamų, gautų grynaisiais pinigais. Manoma, kad dėl to į Lietuvos biudžetą nebuvo sumokėta daugiau nei 11 300 eurų pelno mokesčio (PVM).

I. L. pareikšti kaltinimai ne tik dėl mokesčių vengimo, bet ir dėl svetimo turto pasisavinimo. Įtariama, kad visus gautus grynuosius pinigus – 105 600 eurus, kurie nebuvo apskaityti įmonės buhalterijoje, vadovė pasisavino savoms reikmėms. Dėl šios priežasties kaltinamoji įrašė suklastotus duomenis apie bendrovėje apskaičiuotas pajamas ir apmokestinamąjį pelną. Šiuos duomenis vėliau pateikė įmonės buhalterei, kuri apie daromą nusikalstamą veiką nieko neįtarė.

Turimais duomenimis, I. L. savo vadovaujamoje įmonėje galimai organizavo ne tik klaidingai apskaitomą buhalterinę apskaitą ir pinigų grobstymą, tačiau ir vertimąsi komercine veikla, neturint reikiamų leidimų ir licencijų. Įmonė, kuriai vadovavo I. L. nuo 2017 spalio iki 2018 metų pabaigos teikė socialinę globą daugiau nei 20-čiai senyvo amžiaus žmonių ir neįgaliųjų, turinčių specialiųjų poreikių.

I. L. pareikšti kaltinimai pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl turto pasisavinimo (BK 183 str. 2 d.), dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo (BK 220 str. 1 dalis), dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine ar finansine veikla (BK 202 str. 1 d.) ir dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo (BK 222 str. 1 d.).

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius