Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slėptuvėse pareigūnai rado kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – daugiau nei 41 tūkst. litų

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai, tikrindami gautą operatyvinę informaciją, birželio 16 dieną Jonavos rajone, šalia Upninkų gyvenvietės, miške, pastebėjo kaip iš automobilio „Audi A6“ į automobilyje „Fiat Ducatto“ specialiai įrengtą slėptuvę du vyrai krauna dėžes su kontrabandinėmis cigaretėmis.
Cigaretės slėptos specialiai įrengtoje slėptuvėje, mašinos kėbule
Cigaretės slėptos specialiai įrengtoje slėptuvėje, mašinos kėbule / Kadras iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato filmuotos medžiagos

Norėdami patikrinti, ar tikrai mašinoje gabenama kontrabanda, pareigūnai sustabdė abu automobilius. Vairuotojų pareigūnai laukė užblokavę kelią.

Pirmasis iš miško išvažiavo „Fiat Ducatto“ vairuotojas – Jonavos gyventojas P.D., gimęs 1959 metais. Patikrinę jo mašiną pareigūnai automobilio kėbule, specialiai įrengtoje slėptuvėje, rado dėžes su cigaretėmis, kurios buvo paženklintos nelietuviško pavyzdžio banderolėmis. Iš viso automobilyje rasta 1 800 pakelių cigarečių „Premier“ su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis bei 1 000 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis.

Netrukus tuo pačiu keliuku paskui „Fiat Ducatto“ automobiliu „Audi A6“ važiavę vyras ir moteris, pamatę pareigūnus, staiga apsuko automobilį ir dideliu greičiu nuvažiavo. Po kelių valandų minėtas automobilis buvo sustabdytas prie įvažiavimo į Vilnių. Paaiškėjo, kad jį vairavo Vilniaus miesto gyventojas V.B., gimęs1967 metais.

Tęsiant pradėtą tyrimą pareigūnai patikrino sodybą Širvintų rajone, Rusių rajo kaime. Ji priklauso vilniečio V.B. giminaičiams. Nuojauta, kad ir joje gali būti kontrabandos neapgavo: sodybos ūkiniame pastate buvo rasta dar 1 700 pakelių cigarečių „Premier“ su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis bei 1 150 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis.

Pagal muitinės apskaičiavimo tvarką, visų rastų cigarečių vertė yra 41 075,50 Lt. Tą pačią dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo pažeidžiant nustatytą tvarką. Vilnietis V.B., kuris anksčiau nebuvo teistas, ir jonaviškis P.D., su policija jau turėjęs reikalų, savo kaltę pripažino. Po apklausos išleisti.

Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

VIDEO: Kontrabandinių cigarečių slėptuvė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius