Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11 /18:01

Slidžių kelių spūstyse pirmadienį įstrigusių vairuotojų kantrybė seko

Prasidėjus vakariniam pikui, Lietuvos didmiesčiuose eismo sąlygos tapo išbandymu vairuotojams. Keliai slidūs visoje šalyje.
Spūstis Vilniuje
Spūstis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pusę Lietuvos pravažiavau – niekur keliai nevalyti! Taupo pinigus amžinai“, – kelininkų darbu piktinosi vienas 15min skaitytojas.

Kitas į redakciją pirmadienio vakarą paskambinęs vairuotojas pranešė, kad eismas komplikuotas sostinės Liepkalnio gatvėje ties Minsko plentu. Pasak vilniečių, sunkvežimiai nebeįvažiuoja į kalną ir susidarė spūstys, kuriose įstrigo ir kelius prižiūrinčios tarnybos technika.

Dar viena vilnietė vairuotoja guodėsi, kad kone visą valandą negalėjo išvažiuoti iš Vilniaus centro. Moteris spūstyje sustojo visiškai, kai įsuko į Lukiškių gatvę, vedančią į magistralinę Geležinio Vilko gatvę.

Eismo sąlygos nepalankios

Pirmadienį 15min jau rašė, kad dėl sunkesnių eismo sąlygų šį pirmadienį pasnigus padaugėjo avarijų Vilniuje, Kaune ir kituose šalies regionuose.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos svetainėje eismoinfo.lt rašoma, kad pirmadienį nuo 16 val. visoje Lietuvoje eismo sąlygas sunkina snygis, pustymas. Valstybinės reikšmės keliai padengti sniego sluoksniu, provėžuoti, slidūs. Vairuotojų prašoma būti dėmesingus ir neskubėti, nes keliai yra slidūs, todėl svarbiausia pasirinkti esamai kelio dangos būklei tinkama greitį.
Oro temperatūra – nuo 1 iki 5 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį numatomi krituliai, daugiausia sniegas. Centriniuose ir rytiniuose rajonuose pirmoje nakties pusėje snigs smarkiai. Vietomis kils silpna pūga. Pustys. Plikledis. Pietvakariniuose ir pietiniuose rajonuose kai kur silpna lijundra, rūkas. Žemiausia oro temperatūra – nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

VIDEO: Gausus snygis užklupo Vilnių

Apie nenuvalytas gatves galima pranešti

Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus atstovai pirmadienio pavakarę savo ruožtu pranešė, kad per snygį sostinės gatves barsto 47 sniego valymo mašinos.

Į gatves išvažiavo 33 šlapių druskų barstytuvai, 12 smėlio ir druskos mišinio barstytuvų, 2 mažieji barstytuvai ir kita technika. Keliai barstomi druska arba druskos ir smėlio mišiniu.

Pirmiausia kelininkai barsto magistralines gatves ir gatves, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Prioritetinės gatvės pirmiausia pabarstomos šlapia druska. Centrinės miesto dalies siaurosios gatvės barstomos druskomis. Aptarnaujančios ir kvartalinės gatvės – smėlio ir druskos mišiniu. 

Prasidėjus žiemos sezonui ir esant slidžiai kelio dangai, vairuotojai turėtų būti budresni – atsargiau vairuoti, pasirinkti saugų važiavimo greitį, naudoti žiemines automobilių padangas.

Pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves galite paskambinę į: UAB dispečerinę tarnybą 1355, ar informuoti Vilniaus miesto savivaldybę tel. 1664, arba Miesto ūkio ir transporto departamentą tel. 211 2118.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius