-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Smagų“ nepilnamečio pasivažinėjimą su „Opel Corsa“ nutraukė Rokiškio patruliai

Neabejingų piliečių ir operatyvių policijos pareigūnų veiksmų dėka snieguotą ir šaltą gruodžio naktį išvengta skaudžios eismo nelaimės.
Po gaudynių apgadintas automobilis
Asociatyvinė iliustracija: „Opel Corsa“ / Kauno apskrities VPK nuotr.

Apie antrą valandą nakties Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą, kad Rokiškio link dideliu greičiu važiuoja automobilis „Opel Corsa“ be vieno valstybinio numerio. Įtariama, jog vairuotojas gali būti neblaivus. Policijos komisariato budėtojai šią informaciją skubiai perdavė Rokiškyje dirbusiam patrulių ekipažui.

17-metis Jūžintų seniūnijos gyventojas, neturintis teisės vairuoti transporto priemonę, buvo atvažiavęs su pilnamečiu draugu palakstyti po naktinį Rokiškį. 

Po kelių minučių policijos pareigūnai minėtą automobilį pastebėjo sukantį į Pramonės gatvę. „Opel Corsa“ snieguota, prastai nuvalyta gatve lėkė nemažu greičiu, sudarė avarines situacijas. Patruliai, įjungę švyturėlius ir garsinį signalą, reikalavo sustoti, tačiau įtartinas automobilis lėkė dideliu greičiu per miestą ir netoli ligoninės nuvažiavo nuo kelio. 

Priartėjus patruliams, vairuotojas, atsidaręs automobilio duris, bandė sprukti, bet policijos pareigūnai buvo vikresni ir jį sulaikė. Bėgliui vairuotojui nustatytas 1,74 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad tai 17-metis Jūžintų seniūnijos gyventojas, neturintis teisės vairuoti transporto priemonę, atvažiavęs su jau pilnamečiu draugu palakstyti po naktinį miestą. 

Nustatyta, kad automobilis „Opel Corsa“ priklauso kitam vyresnio amžiaus asmeniui, kad jis nėra apdraustas privalomu civilinės atsakomybės draudimu. Beje, jaunuoliai nepateikė transporto priemonės registracijos liudijimo.

Jūžintiškis nepilnametis šią vasarą policijos pareigūnams jau buvo įkliuvęs, kai neblaivus šlaistėsi viešojoje vietoje. Už tai gavo nedidelę piniginę baudą. Už naktinį pasivažinėjimą Rokiškyje ir kitus administracinius teisės pažeidimus jo laukia dideli nemalonumai. Surinkta medžiaga bus perduota teismui, pažymima pagal Rokiškio r. PK Organizacinio poskyrio viršininkės Romos Šakalienės pateiktą informaciją parengtame ir antradienį paviešintame pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius