-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smalsus geležinkelininkas pasienyje su Baltarusija neteisėtai įžengė į kontrolinę pėdsakų juostą

Smalsus geležinkelininkas, sugalvojęs iš arti apžiūrėti sienos su Baltarusija liniją, neteisėtai įžengė į kontrolinę pėdsakų juostą. Jį sulaikę Kabelių užkardos pasieniečiai šįkart atgailavusio vyro pasigailėjo ir skyrė jam švelniausią nuobaudą.
Traukinys įvažiuoja į Lietuvą
Traukinys įvažiuoja į Lietuvą / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ darbininkai prie pat sienos su Baltarusija, netoli Varėnos rajono Senovės kaimo, vykdė geležinkelio bėgių ardymo darbus. Anksčiau Lietuvą ir Baltarusiją jungęs per šią vietą einantis geležinkelis jau nebenaudojamas ir yra demontuojamas.

Prieš pradedant darbus VSAT Varėnos rinktinės Kabelių užkardos pasieniečiai savo tarnybinėse patalpose instruktavo visus geležinkelininkus, kokie reikalavimai galioja būnant prie sienos. Juos išklausę darbininkai ėmėsi ardyti geležinkelį.

Po kelių valandų sieną su Baltarusija saugantys Kabelių pasieniečiai sulaikė vieną iš darbininkų. 53-ejų druskininkietis įkliuvo, kai įėjo į prie pat sienos Lietuvos pusėje įrengtą pasienio juostą ir įžengė į kontrolinę pėdsakų juostą. Patekimas į ją yra griežtai kontroliuojamas, norint ten įžengti yra privaloma turėti vienkartinį terminuotą VSAT leidimą.

Apklausos užkardoje metu sulaikytasis prisipažino apie tai žinojęs, tačiau teisinosi pasidavęs smalsumui ir labai norėjęs pamatyti pačią sienos liniją iš arti. Vyras teigė suprantąs, kad pasielgė labai lengvabūdiškai ir nuoširdžiai galėjosi dėl tokio savo neapgalvoto poelgio.

Administracinės bylos teiseną dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo pradėję Kabelių užkardos pasieniečiai į tai atsižvelgė. Druskininkiečiui jie turėjo teisę skirti administracinę baudą nuo 150 iki 300 litų, tačiau pasirinko minimalią nuobaudą – pažeidėjas tebuvo įspėtas.

Nuo sulaikymo praėjus dviem valandoms geležinkelininkas iš Kabelių užkardos buvo paleistas ir grįžo tęsti bėgių ardymo darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius